Mhp'li Yeniçeri'den, Gönderden Türk Bayrağının İndirilmesine Tepki

MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri, Diyarbakır’da Türk bayrağının indirilmesini eleştirdi.

MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri, Diyarbakır’da Türk bayrağının indirilmesini eleştirdi. Yeniçeri, “Onlar orada bayrağı değil, devleti gönderden indirdiler.” dedi.

MHP Milletvekili Yeniçeri, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Türk bayrağının direkten indirilmesini eleştiren Yeniçeri, “Diyarbakırlı olmayan üç kadın terörist için Diyarbakır’da düzenlenen ‘tören’ alanında Türk bayrağı yoktu. Barzani’nin Erdoğan ile birlikte gelişinden birkaç gün önce Diyarbakır meydanından ‘Ne Mutlu Türk’üm’ diyen yazısı söküldü. Ziya Gökalp’in anıtı tahrip edildi. Dün de Diyarbakır'da düzenlenen BDP Gençlik Meclisi Kongresi'nde Türk bayrağı gönderden indirildi. Bu durum çözüm süreci denilen şeyin, bölgeden Türkiye Cumhuriyeti hâkimiyetini ve Türk bayrağını çözmek, yerine PKK ve Barzani paçavralarını asmak sürecine dönüştüğünün kanıtıdır. Onlar orada bayrağı değil, devleti gönderden indirdiler.” diye konuştu.

Dershanelerin bir milletvekili tarafından KCK terör örgütüne benzetilmesini de değerlendiren Yeniçeri, “Dershanelerin Oslo’da Hakan Fidan tarafından PKK terör örgütü mensuplarına verdiği sözlerin paralelinde AKP iktidarı tarafından kapatılması gündeme geldiğinden beri hükümet kanadı olayın bu boyutu ile ilgili sorulara cevap vermemekte, konu sulandırılmakta ve dershaneleri KCK’ya benzeten akla ziyan açıklamalar yapılmaktadır. Eğitim-öğretim kurumları olan dershaneleri, bir AKP milletvekili KCK’ya benzetebilmiştir. AKP’nin gözünün nasıl karardığını ve körleştiğini, bu benzetme bile gösteririr niteliktedir. Bu sözleri edenlerin cinayet derecesinde bir akıl tutulması yaşadığı kesindir. AKP yalnız dershaneler ile terör örgütünü değil, sapla samanı da birbirine karıştırır hale gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

Bir gazetede yer alan MGK tutanakları ile ilgili de yorum yapan Yeniçeri şunları söyledi: “AKP icraatlarına bütün hızıyla devam ederken, 25 Ağustos 2004 tarihinde MGK’da Gülen’i bitirme kararının alındığı açıklandı. AKP daha önce bu tür kararlardan yakınarak, bu kararları darbeciliğin kanıtı olarak kamuoyuna sunmuştu. AKP kendisini mağduru bu kararları alanları ise vesayetçi zalimler olarak sunmuştu. Açıklanan belgelerde AKP’nin babayiğit kadrolarının Gülen’i bitirme kararlarının altında hem de ıslak ve inkarı kabil olmayan imzaları çıkmıştır.”
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri