Mhp'li Yeniçeri: Mühimmat Depoları 'Sıfır Hata Ve Yüksek İhtimamla' Korunmalı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara milletvekili Özcan Yeniçeri, her anlamda stratejik öneme haiz mühimmat depolarının 'sıfır hata ve en yüksek ihtimamla' korunması gerektiğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara milletvekili Özcan Yeniçeri, her anlamda stratejik öneme haiz mühimmat depolarının 'sıfır hata ve en yüksek ihtimamla' korunması gerektiğini söyledi.


        MHP’li Özcan Yeniçeri, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Kırıkkale'nin Hasandede beldesi yakınlarında, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'na (MKEK) ait barut deposundaki patlama ve sonrasındaki yangına dair değerlendirmede bulundu.

        Yeniçeri, patlamayla ilgili bilgi aktardıktan sonra, "Her anlamda stratejik öneme haiz bu tür depolar 'sıfır hata ve en yüksek ihtimamla' korunması gerektirmektedir. Bu tür yerlerin kontrol, koordinasyon ve denetimlerine her yerden çok daha fazla önem atfedilmesi doğaldır. Buralarda kaza sonucu patlama meydana gelme ihtimali sıfıra yakın olması gerekir. Bu yerlerde hem kaza hem de sabotaj ihtimalini sıfır noktasına çekmek gerekmektedir." dedi.

        ORTADOĞU'DA SİYASET OYUNU

        Dünyadaki sıcak gündem konusu olan gelişmelerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Yeniçeri, "Ortadoğu’da siyaset oyununun stratejik kuralının İsrail ve ABD tarafından konulduğunu gösteriyor. Bölgede yaşanan bütün ayaklanma ve çatışmaların İsrail ve ABD çıkarlarına hizmet etmesi bu tezin doğru olduğunu gösteriyor. Bölgede yaşanan çatışmalar, 'İslam dinini yapısal olarak demokrasiye, liberalizme, modernizme ve serbest piyasa ekonomisine uygun hale getirmek' için devreye sokulan ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi süreciyle ilgilidir." ifadelerini kullandı.

        Soğuk savaş sonrasında İslam’ı Batı çıkarlarına uygun olarak yeniden biçimlendirmenin temel amaç olarak ortaya konulduğuna işaret eden Yeniçeri, "'İnsanlığın İslam üzerindeki zaferini gerçekleştirmek' için 'İslam üzerine yeni bir ıslah hamlesi yapılmalı', 'İslam dininin çehresi değiştirilmeli', 'İslami terörle savaşılmalı' ve 'İslam dininde reform gerçekleştirilmelidir.' Böylece Bernard Lewis’in ifade ettiği gibi 'teröre yapısal olarak uygun olan İslam'ın yapısal dönüşümü gerçekleştirilmiş olacaktır. Ortadoğu'da olan bitenin arka planı bu düşünceler tarafından yönetiliyor." şeklinde konuştu.

        "SURİYE’DE Şİİ VE SÜNNİ İSLAM ÇATIŞTIRILIYOR"

        MHP’li Yeniçeri, Suriye konusunda ise "Bölgedeki çatışmalar, yine Batı’nın öngördüğü gibi 'medeniyetler arasında' değil İslam medeniyetinin kendi içinde gerçekleşiyor. Küresel mahfiller bölgede 'İslam’a karşı İslam' stratejisini sezdirmeden yürürlüğe koymuşlardır. Bu strateji İslam ülkelerinin hem kaynaklarını tüketiyor hem de Müslüman ülkeler arasındaki birliği imha etmiş oluyor. Suriye'de Şii İslam, Sünni İslam'la kıyasıya çarpışmaktadır. Suriye'de meydana gelen zalim katliamlar Kerbela'yı andırmaktadır." açıklamasını yaptı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri