Mhp’li Yeniçeri: Kuzey Suriye, Şam’dan Daha Çok Türkiye’nin Başına Bela Olacak

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Kuzey Suriye’deki terörist yapılanmanın Türkiye’nin başına bela olabileceği uyarısında bulundu.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Kuzey Suriye’deki terörist yapılanmanın Türkiye’nin başına bela olabileceği uyarısında bulundu. Yeniçeri, “Oradaki güçlenme ve odaklanma, Şam yönetiminden kopacak bir Kuzey Suriye’nin Şam’dan daha çok Türkiye’nin başına bela olacağını Başbakan ve hükümetin bilmesi gerekiyor.” dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen MHP’li Özcan Yeniçeri, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Suriye’nin kuzeyinde cereyan eden terör yapılanmasıyla ilgili tehlikelere dikkat çeken Yeniçeri, “Kuzey Suriye’de yeni bir devlet yapılanması gerçekleştiriliyor. Bunu çok yakından görmek ve anlamak lazım. Bu yapılanmanın Türkiye’yi ciddi bir biçimde tehdit edeceğini ve Türkiye’deki bölücü mihrakları teşvik edeceğini bugünden görüyoruz. Oradaki güçlenme ve odaklanma Şam yönetiminden kopacak bir Kuzey Suriye veya Şam yönetiminiyle ilişkilerini minimize edecek Kuzey Suriye’nin Şam’dan daha çok Türkiye’nin başına bela olacağını Başbakan ve hükümetin bilmesi gerekiyor. Artık Türkiye’ye karşı açılmış iki tane cephe vardır. Birincisi Kandil ise ikincisi Kuzey Suriye cephesidir. Bunu algılamak lazım. Oradaki terörist unsurlar Suriye yönetimine karşı savaşan birtakım marjinal unsurları desteklemek suretiyle bölgede bir hakimiyet tesis etmek de mümkün değildir. Hükümetin aklını başına alması gerekiyor. Hükümet eğer aklını başına almazsa bu millet hükümetin aklını başından alacaktır.” şeklinde konuştu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri