Mhp'li Yalçın: İmamın İşlediği Ayıbı Cemaat Misliyle İcra Ediyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, dün TRT'nin haber spikeri tarafından MHP için edep ve terbiye dışı bir tonla “yavru muhalefet” tabirinin kullanıldığını belirterek, "Başbakan Erdoğan yönetimindeki hükûmetin, TRT Kurumu’nu 11 yılda nasıl bir yand.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, dün TRT'nin haber spikeri tarafından MHP için edep ve terbiye dışı bir tonla “yavru muhalefet” tabirinin kullanıldığını belirterek, "Başbakan Erdoğan yönetimindeki hükûmetin, TRT Kurumu’nu 11 yılda nasıl bir yandaş mahfili haline getirdiğini ortaya koymaktadır. Ağzı bozuk, üslup ve siyasi seviye yoksunu bir Başbakan’ın sevk ve idaresindeki Türkiye’de söylem taklitçiliği ve papağanlığın, bu kurumdaki yandaş kamu çalışanlarının âdeti ve alışkanlığı hâline geldiği anlaşılmaktadır." dedi.

Semih Yalçın, konuya tepki için yaptığı yazılı açıklamada, "Demek ki Başbakan, 11 yıldır sürdürdüğü MHP’ye yönelik nefret söylemini TRT’deki yandaş kadroların belleğine yerleştirmiştir. İmam’ın işlediği ayıbı cemaatin misliyle icra edeceğine dair mesel, TRT sunucusunun tavrına pek de uygun düşmektedir." ifadelerini kullandı. Akıllarına takılanın "Sunucu söz konusu haberin giriş veya geçiş cümlesini prompterden mi okumuştur, yoksa kendiliğinden mi uydurmuştur?” sorusu olduğuna işaret eden Yalçın, şöyle devam etti: "Eğer prompterden okuduysa o zaman yönetimden oluru alınmış bir metni okumaktadır ki bu, yayının bilinçli olarak MHP aleyhinde kurgulandığı anlamına gelmektedir. Eğer sunucu o cümleyi irticalen kurduysa, bu durum, ekran terbiyesinden mahrum oluşunun ve göreve getirildiği yıllar içinde ne derece yandaşlaştırıldığının işaretidir."

"TRT, ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR"

TRT’nin, Ergenekon ve Balyoz davalarında nasıl bir ajitatör ve provokatör rol üstlendiğinin bütün Türkiye’nin malumu olduğunu savunan MHP’li Semih Yalçın, bugün hükûmet aleyhine yürütülen hiçbir yolsuzluk soruşturmasının TRT’de haber yapılmadığını, TRT’nin üç maymunları oynadığını dile getirdi.
Yalçın, "İçi boşaltılan, hafızası silinen TRT; bir kamu yayın kurumu olmaktan çıkmıştır. Hükümet bütün kamu kurumlarında olduğu gibi, TRT konusunda da kafa karışıklığı içindedir. TRT’yi AKP adına yönetenler, kendi menfaatlerine göre fetva verecek, zorlama yorumlarla algı yaratacak habercilik, yayıncılık yaptıracak uşaklar aramaktadır. Kısacası TRT boğazına kadar ehliyetsizlik, liyakatsizlik ve beceriksizlik batağına saplanmıştır. Meydanı boş bulup emrindeki “yavru” elemanları Türk milletinin gözbebeği olan MHP’ye saldırtma cüretini kendinde gören aymaz TRT yöneticilerini şiddetle protesto ediyor ve uyarıyoruz. TRT’yi bu hâle getiren iktidar maşaları ve bilcümle yandaş numuneleri bilmelidirler ki AKP iktidarı ilanihaye iş başında durmayacak, kimsenin yaptığı da yanına kâr kalmayacaktır. Hesap ve hesaplaşma gününün çok uzakta olmadığı aşikârdır." açıklamasını yaptı.

Yalçın, son olarak, TRT kanunu ve yayın ilkeleri doğrultusunda faaliyet göstermeleri gerektiğini kurum yöneticilerine hatırlatarak, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve RTÜK’ü gereğini yapmak üzere göreve çağırdı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri