Mhp'li Vural:türkiye, Tek Taraflı Müdahaleyi Önlemeye Çabalamalı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Türkiye, ABD'nin tek taraflı müdahalesini önlemeye çabalamalıdır.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Türkiye, ABD'nin tek taraflı müdahalesini önlemeye çabalamalıdır." dedi.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin Suriye politikasını eleştiren Vural, "Hükümet, sağlıklı bir dış politika ekseni oluşturamadığı için, edilgen bir politika ile Türkiye'yi önemli risk ve tehditlerle karşı karşıya bırakıyor.” diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, dün Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamayı hatırlatan Vural, “Bülent Arınç'ın açıklamaları, Türkiye'nin ABD'nin ağzına baktığını ortaya koyuyor. Karın ağrılarının hepsinin bu yüzden olduğunu görüyoruz. Kendi başına karar almaları söz konusu değil.” ifadesini kullandı.

Suriye konusunda, siyasi meşruiyeti olmayan bir politikanın İsrail’in güvenliğini korumak adına yürütüldüğünü aktaran Vural, “Hangi yetkiyle siz bu milletin vergileriyle komşu bir ülkedeki muhalefeti destekliyorsunuz? TBMM'den ne zaman yetki aldınız? Vergileri harcama yetkisi kanunlarla bellidir. Suriye'deki muhalefete destek olma konusunda hangi kanunda yazılı hüküm var? Bu kayıtdışı bir siyasettir ve tezgah altıdır." dedi.
Türkiye topraklarının, komşu ülkelerdeki silahlanmanın üssü haline dönüştürüldüğünü savunan Vural, “Yazık günah, 23,5 milyon insanın sosyal yardımlarla beslendiği bir ülkede, milletin vergilerini, yetki almadan milletin dışındaki unsurlara dağıtmanın hukuki bir sorumluluk getireceği açıktır.” şeklinde konuştu.
ABD’nin Suriye’ye tek taraflı müdahalesi karşısında Türkiye’yi düşünmeye davet eden Vural, olası bir operasyonun bölgedeki şiddeti daha da tetikleyeceğini aktardı. Hükümetin, Suriye’deki savaşı sonlandırmaya yönelik politika gütmesi gerektiğini belirten Vural, “Türkiye, ABD'nin tek taraflı müdahalesini önlemeye çabalamalıdır." ifadesini kullandı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri