Mhp'li Vural'dan Erdoğan'a: Kimse Tbmm'yi Sinek İkili Konumuna Düşüremez

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Anayasa'nın 101. maddesine göre cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın artık TBMM üyeliği sıfatı kalmadığını belirterek, "Anayasa gereğince Meclis üyeliği sona ermiş, Başbakanlık sıfatı...

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Anayasa'nın 101. maddesine göre cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın artık TBMM üyeliği sıfatı kalmadığını belirterek, "Anayasa gereğince Meclis üyeliği sona ermiş, Başbakanlık sıfatı sona ermiş bir kişi, halen Başbakan ise cumhurbaşkanı görevini yapmıyor, halen Meclis üyesiyse, Meclis Başkanı görevini yapmıyor demektir." dedi. Vural, Erdoğan için ise "Hiç kimse TBMM'yi sinek ikili konumuna düşüremez." diye konuştu.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendiren Oktay Vural, Anayasanın 101. maddesine göre Cumhurbaşkanlığına seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın artık TBMM üyeliği sıfatı kalmadığını savundu. Vural, "Şu anda hukuken milletvekili olmayan birisi, Başbakan sıfatıyla nasıl kalabiliyor?" diye sordu.

Ardından bu konuda hiçbir adım atmayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i eleştiren MHP Grup Başkanvekili, "Bu Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ne iş yapar? Siz Erdoğan'ın vesayeti altındasınız. Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı görev yapmıyorsa, anayasa gereğince fiilen ve hukuken sıfatı bitmiş bir kişinin, başbakanlığı söz konusu değilken, bunu uygulamıyorsa anayasa fiilen askıya alınmış demektir. Maalesef şu anda darbe hukuku çalışıyor. Bürokratik, oligarşik bir yapı şu anda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin makamını işgal ediyor. 10-15 gün birisi vekaleten yönetse ne olacak? Anayasa gereğince Meclis üyeliği sona ermiş, Başbakanlık sıfatı sona ermiş bir kişi halen Başbakan ise Cumhurbaşkanı görevini yapmıyor, halen Meclis üyesiyse Meclis Başkanı görevini yapmıyor demektir." dedi.

Milletin hukukunun ayaklar altına alındığını ifade eden Vural, "Vahim olan en önemli konu, makam ve mevkilerin fiili olarak işgal edilmesidir. Bir kimsenin başbakanlık makamında oturması onu Başbakan, Meclis Başkanlığı koltuğunda oturması Meclis Başkanı yapmaz, hukuk yapar. Hukukun olmadığı yerde işgal vardır, millet iradesi ve hukuk işgal edilmekte, yok sayılmaktadır." şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın fiili olarak cumhurbaşkanlığı makamını, siyasi parti genel başkanlığını ve Başbakanlığı uhdesinde toplayarak tek adamlık bir rejim oluşturmak istediğini kaydeden Oktay Vural, "Bu, yanında giderken parti koltuğunda Başbakanı da götüreyim diyor. Başbakanlığı çok istiyorsan o zaman cumhurbaşkanlığına talip olmayacaksın. 'Cumhurbaşkanı seçildin' diye kendini Meclis'in üzerinde mi görüyorsun? Hiç kimse TBMM'yi sinek ikili konumuna düşüremez. Milletin egemenliğini şahıslara devredemeyiz, bu devri bitirdik. Erdoğan'ın son dönemdeki bu açıklamaları ve tavrını dikkate aldığımızda, cumhurbaşkanlığı makamını Erdoğan'a karşı korumak ve kollamak gerektiğine inanıyoruz." diye belirtti.

Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçildiğine dair kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasına gerek olmadığının altını çizen vural, YSK'nın açıklaması ve mazbatayı teslim etmesinin, fiilen Erdoğan'ın bu görevlerinin sona erdiğini ortaya koyduğunu savundu.

Açıklamasında Lice'de PKK'lı Mahsum Korkmaz'ın heykelinin dikilmesine de değinen Oktay Vural, "Lice'de sözde PKK şehitliğinde, askeri, kadınları, çocukları öldüren teröristlerin heykeli dikildi" dedi. Diyarbakır'da Atatürk'ün özdeyişleri indirilirken, teröristin heykelinin, devletin gözetiminde bir yere konulabildiğini dile getiren Vural, "Terör örgütünün heykeli dikilirken MİT, Emniyet, Vali, İçişleri Bakanı ne yapıyor? Garip gurebanın kaçak inşaatı var diyerek, TOMA'larla, polislerle gecekondusunu yıkanlar, teröristin heykelinin inşasına ve açılışına izin vermişler. Şu rezalete bakın. Bir devlet düşünün ki terör örgütünün sözde şehitliği var, burada teröristin kalaşnikoflu heykeli yapılıyor haberi yok" ifadelerini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri