Mhp’li Vural: Iraklı Fatma’nın Mektubunun Benzeri Suriye’den Gelirse Ne Olacak

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Iraklı Fatmaların, Nurların mektuplarına benzer mektuplar Suriye’den gelirse ne yapacağız? Ne diyeceğiz?" diye sordu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Iraklı Fatmaların, Nurların mektuplarına benzer mektuplar Suriye’den gelirse ne yapacağız? Ne diyeceğiz?" diye sordu.

        Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, gündemi değerlendirdi. AK Parti’nin emperyalist güçlerle birlikte savaş çığlıkları attığını belirten Vural, "Biz bu filmi daha önce görmüştük. Irak’ta görmüştük, Afganistan’da, Libya’da hep görmüştük. Esma’ya ağlayanlar, Rabia işareti yapanlar güya Müslümanların yanında olduklarını söyleyenler, daha birkaç gün önce Mısır’da darbenin müsebbibi olarak gördükleri darbeciler ile birlikte hareket ediyor diye suçladıkları, one minute çektikleri emperyal güçlerle İslam dünyasında yeni Iraklar yaratma peşinde olduklarını millete izah etsinler. Irak’ta daha önce yaşananlardan farklı mı olacak Suriye... Darbecilerin yanında olduğunu söylediğin ülkeler ile kan ve petrol içen emperyal güçler ile birlikte Suriye’de senin ne işin var diye sana sorduklarında ne diyeceksin? Mısır’da darbeyi yapanlarla Suriye’de senin ne işin var? Birisi çıksın açıklasın.” diye konuştu.

        "YÜZME BİLMİYORUZ, ATLIYORUZ"

        AK Parti’nin, 'Obama’nın ağzına baktığını' savunan Vural, "Meclis’e danışmayacaklar, bu konudaki sorularımıza cevap vermeyecekler, ben yaptım oldu diyecek, Obama’dan onay almaları kafi. Hemen atlıyorlar. Hemen atladılar. Yüzme bilmiyoruz, atlıyoruz. Ahmet Davutoğlu atladı, stratejik derinlik diye, yüzme bilmiyor derinliklerde battı, çöktü.” dedi.

        "HAÇLILARLA BİRLİKTE HAREKET ETMEK KANINA DOKUNMUYOR MU?"

Vural, şöyle devam etti: "Ben burada Türkiye’yi ABD’nin emperyal güçleri doğrultusunda yönetmeye alıştıkları için milli olan her söze kulaklarını tıkamış vaziyette olanlara sesleniyorum. AKP hükümetinin kılavuzu Arınç’a sesleniyorum. Mısır’da darbeye darbe demeyenlerle, darbecilerin yanında yer alanlarla, oradaki katliamcıların yanında yer alanlarla, Irak’ta Müslümanların kanına girenlerle birlikte hareket etmek, haçlılarla birlikte hareket etmek senin kanına dokunmuyor mu? Fransa, Libya’ya müdahale ettiği zaman bu yeni bir haçlı seferidir dediği zaman kanına dokunmadı mı senin? Haçlı seferlerindeki tapınak şovalyelerinin günümüz versiyonu olan Gönüllüler Koailasyonu içinde yer almak kanına dokunmuyor mu? Ne kadar isteklisin böyle.”

        Türkiye’nin, Suriye konusunda ABD ve Batı’nın menfaatelerine uygun hareket ettiğini öne süren Vural, “Suriye’ye yapılacak muhtemel müdahalenin aslında asıl stratejik hedeflerinin kimyasal silahları kullanmamayı temin etmeye yönelik, özellikle İsrail’e yönelik bir tehdit karşısında uluslar arası camianın bir tepki göstermesine yöneliktir. Amaç ve hedef budur. “ şeklinde konuştu. Vural, geçtiğimiz aylarda İsrail’in Suriye’ye askeri müdahale istediğine ilişkin çıkan haberleri hatırlattı.

        “ELİNİZDE RAPOR MU VAR? KİM YAPMIŞ ?”

        Suriye’de ki kimyasal silah tartışmalarına değinen Vural, “Denetim ekibi var, hemen müdühale etmemiz gerekiyor, diyor. Dışişleri Bakanı atlıyor. Denetim raporunu bir al, bir bakın. Kim yapmış, kim etmiş? Biraz akıllı uslu politika oluşturun. Aklınızı kullanın… Elinizde rapor mu var? Kim yapmış? Biraz hukuk, biraz izan. biraz akıl.” ifadesini kullandı.

"IRAKLI FATMALARIN, NURLARIN MEKTUPLARINA BENZEYEN MEKTUPLAR SURİYE’DEN GELİRSE NE YAPACAĞIZ”
Türk dış politikasının dışarıdan gelen telkinlerle oluşturulduğunu söyleyen Vural, “Iraklı Fatmaların, Nurların mektuplarına benzer mektuplar Suriye’den gelirse ne yapacağız? Ne diyeceğiz? Ebu Gureyb’den gelen mektupları okuduğunda ağladın mı Sayın Başbakan? 10 Nisan 2004’te Yeni Şafak’ta yayınlanmış, 20 Aralık 2004’te yayınlanmıştı.” dedi. Vural, söz konusu mektuplardan bir bölümü basın mensuplarına okudu.

        "TBMM, PKK’NIN TALİMATI İLE AÇILAMAZ"

        Çözüm sürecine de değinen Vural, “TBMM, PKK’nın talimatları ile açılamaz. TBMM’nin PKK’nın ve Kandil’in tehditi ile erken bir tarihte açılmasını temin etmek TBMM’nin iradesini PKK’ya teslim etmektir.” ifadesini kullandı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri