Mhp'li Türkoğlu: Hakim Ve Savcılara Zam Teklifi, Etik Ve Ahlak Dışı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimleri öncesi hakim ve savcılara yönelik zam girişiminin etik ve ahlakı dışı bir davranış olduğunu söyledi. "Hepimizce...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimleri öncesi hakim ve savcılara yönelik zam girişiminin etik ve ahlakı dışı bir davranış olduğunu söyledi. "Hepimizce malum ki iktidar partisi, HSYK seçimleriyle direk ilgilenmektedir." diyen Türkoğlu, geçen hafta iktidar partisinin desteklediği adayların Başbakan ile buluşmasının yargı camiası açısından facia olduğunu ve bunun tehlike bir durum olduğunu belirtti.

    TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Türkoğlu, İstanbul'da 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan asansör faciasıyla ilgili bazı hususları paylaştı. Denetim eksikliğine dikkat çeken Türkoğlu, konuya ilişkin Meclis'e 2010 yılında asansörlerle ilgili önerge verdiklerini ancak hala tozlu raflarda beklediğini hatırlattı.

    AOÇ'DEKİ BAŞBAKANLIK BİNASI

    Atatürk Orman Çiftliği'ndeki (AOÇ) Başbakanlık binasının ruhsat durumunu soran Türkoğlu, burada çalışan işçilerin iş güvenliğinin ne olduğunu sordu. AK Parti iktidarının hukuk tanımazlığının burada da devam ettiğini belirten Türkoğlu, asansör faciasıyla ilgili basında yer alan ihmal haberlerini sıraladı.

    HSYK seçimleri öncesi hakim ve savcılara yönelik zam girişimi konusundaki bir soruya Türkoğlu, etik dışı bir davranış, hiç ahlaki olmadığını söyledi. "Hepimizce malum ki iktidar partisi, HSYK seçimleriyle direk ilgilenmektedir." diyen Türkoğlu, geçen hafta iktidar partisinin desteklediği adayların Başbakan ile buluşmasının yargı camiası açısından facia olduğunu ve bunun tehlike bir durum olduğunu belirtti.

    "HAVUÇ GÖSTEREREK HSYK SEÇİMLERİNİ ETKİLEMEK İSTİYORLAR"

    İktidarın kendi aleyhinde gelişebilecek davaları kaynağından engellemek istediğini vurgulayan Türkoğlu, "Ahlak dışı teklif. Bu teklifi yasalaştıracağız ama seçimden sonra yasalaştıracağız diyorlar. 12 Ekim'de sonuçlar bizim lehimize olmazsa avucunuzu yalarlar diyorlar. İyi niyetle yapsalar Ataşehir düzenlemesinde olduğu gibi bir önerge ile torba yasaya koyabilirlerdi. Havuç göstererek HSYK seçimlerini etkilemek istiyorlar." diye konuştu.

    Türkoğlu, satın alınabilecek hakimler varsa bunun devlet ve adalet adına utanılacak bir durum olduğunun altını çizdi. Böyle bir şeyi düşünmek dahi istemediğini kaydetti. Ataşehir düzenlemesiyle ilgili bir soruya ise Türkoğlu, AKP'nin verdikleri sözde durmadıklarını ve alavere-dalavere, aldatma yapmak suretiyle aldattıklarını söyledi. Rantın veya seçim sonuçlarıyla mahalle değişikliği olduğunu dile getiren Türkoğlu, "AKP arka planında başka şeyler sakladığına işaret ediyor. Orada bir rant var. Bu rantı kendilerine bağlı bir belediye bağlamak istiyorlar." şeklinde konuştu.

    TİB DÜZENLEMESİ

    TİB düzenlemesi konusunda da Türkoğlu, özel hayatın gizliliği konusunda iktidarın kendilerine aitleri gizli diğerlerinin açık olmasını istediğine dikkat çekti. "Bir taraftan TİB'i MİT'e bağlamak istiyorlar. Bir taraftan oranın yasal düzenlemenin içinde değişiklik yapmak istiyorlar." diyen Türkoğlu, bunun AKP iktidarının planlı projesi olmadığını, Meclisi büro olarak kullandıklarını gösterdiğni söyledi. Bunun Meclis'in itibarsızlaştırmak anlamına geldiğinin altını çizen Türkoğlu, "Bu Parlamente bu kadar itibarsız haline getirilmemelidir. Meclis, AKP'nin bir bürosu değil, milletin iradesinin tecelli ettiği yer olmasını diliyoruz." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri