Mhp’li Topcu: Bakan Nabi Avcı Derhal İstifa Etmeli

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Prof. Dr. Zühal Topcu, hükümetin eğitimde bugüne kadar ki uygulamaları ile bilgi, beceri ve liyakatın geri plana itildiğini belirterek, “Bütün bu beceriksizliğin, partizanlığın hesabı sorulmalı,...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Prof. Dr. Zühal Topcu, hükümetin eğitimde bugüne kadar ki uygulamaları ile bilgi, beceri ve liyakatın geri plana itildiğini belirterek, “Bütün bu beceriksizliğin, partizanlığın hesabı sorulmalı, birileri bunun faturasını ödemelidir. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı bu yaşananların baş sorumlusudur. Derhal istifa etmelidir” dedi.

Zühal Topcu, TBMM’de gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi. Son günlerde TEOG sınavında yaşanan yerleştirme karışıklıklarına ilişkin değerlendirme yapan Topcu, hükümetin bugüne kadar yaptığı uygulamalar ile adalet, ehliyet ve liyakat anlayışını yerle bir ettiğini söyledi.

"TEOG ÇÖKMÜŞTÜR"

Topcu konuşmasında şunları söyledi; “TEOG çökmüştür. TEOG sınavında önce sorular yanlış çıktı, çocuklara kopyacı denildi, yanlış çıkan sorular kabul edilmedi, ilerleyen zamanda kabul edilerek öğrenciler tercih yapacağı zaman puanlar yeniden hesaplandı, şimdi tercihlerini yapan öğrenciler istedikleri yerlere yerleşemedi. Tercih yapmayan öğrenci sayısı 230 bin. Aslında hata başında yapıldı. Öğrenciler ve aileleri yüzdelik dilime göre mi, sıralamaya göre mi yoksa alınan puana göre mi tercih yapacaklarını belirten net bir açıklama yapılmadı. Bu nedenle yapılan yerleştirmeden dolayı öğrenciler ve aileleri perişan durumda. A grubu tercihlerine yerleştirilemeyen öğrenciler, B grubuna, bazıları ise hiç tercih yapmadıkları okullara yerleştirildi. Evlerine yakın okullara yerleştirilme olayında da yanlışlıklar var. İstanbul içerisinde evinden 120 km’lik uzaklıkta bulunan okula otomatik kayıt olan öğrenciler bulunmaktadır. 120 km bir öğrencinin evine ne kadar yakın olabilir? Bunu MEB yetkililerine sormak lazım. Sayın Bakan’ın öğrenciler istemedikleri okul türlerine gitmeyecekler ifadesini çabuk unutmasıdır. Öğrenciler ve aileleri bu konudan da muzdariptir. 440 puan alan bir öğrenci, nasıl olur da 140 puanlık bir liseye yerleştirilir? Öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine yönelik çalışmaların bu gibi yeni yöntemlerle yapıldığını da bu iktidar sayesinde görmüş olduk. TEOG sınavında sistem çökmüştür. e-okul hata vermiştir. Nakil başvuruları yapılamamıştır. Sistem hata vermiş-tıkanmış ve işleme devam edilememiştir.

Ayrıca özel okulların öğrenci alımları ise, MEB’in engeline takılmış ve ‘hangi puanlamaya göre öğrenci alıyorsunuz?’ “Bu puanı kullanma izniniz var mı?” gibi sorularla okullar soruşturma geçirir hale gelmişlerdir.”

"MÜDÜR OLMAK İÇİN YANDAŞ SENDİKAYA..."

Okul müdürlerinin görevden alınmasına ilişkin olarak ta Topcu, “Şu anda en büyük sorun ise, okulların açılmasına sayılı günler kala bütün okul müdürleri görevden alınmıştır. Yerlerine ise tek nitelikleri, memurun değil iktidarın çıkarlarını gözeten yandaş sendika üyesi olan isimler müdür olarak atanmıştır. Buradan Sayın Bakan’a soruyoruz; Sizin ehliyet ve liyakat anlayışınız yandaş sendika üyeliği midir? Eğitim kurumları yöneticilerinin değerlendirildiği formların geçerlilik ve güvenirlikleri nedir? Okul müdürlerini kimler değerlendirmektedir? Acaba o değerlendirmeyi yapan üst yöneticiler liyakat içerisinde mi o makamlara gelmişlerdir? Değerlendirme sonuçları neden herkesten gizlenmektedir? Korkulan bir şey mi vardır? Neden her müdür yalnızca kendi puanını görebiliyor? Mukayese yapmaya imkan verilmemesi hangi korkuların sonucudur? Bir de değerlendirme formunu dolduran kişilerin hangi notu ve bu notu neden verdiklerini bilmesi bir müdürün, bir yöneticinin en doğal hakkıdır. Eğitimde geri besleme denilen ve hataların istişare sonucunda düzeltilmesine fırsat veren bu öğrenme süreci işletilmemektedir. Vesayetçi zihniyet Milli Eğitim Bakanlığı’nda da kendini göstermiş ve Malum-Sen dışındaki bütün çalışanlar, artık vesayetin dayanılmaz ağırlığı altındadır” diye konuştu.

MHP'li Topcu, AK Parti hükümetinin eğitim konusunda partizanca davrandığını vurgulayarak, “AK Parti Hükümeti ve Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamalarını geciktirmiş, cumhurbaşkanlığı seçimlerine feda etmiştir. Lise yerleştirme sistemini eline yüzene bulaştırmış, binlerce öğrenciyi mağdur etmiştir. Müdür atamalarında tek kriter olarak yandaşlığı temel almış, Milli Eğitimi siyasallaştırmıştır. Eğitimde, bilgi, beceri ve liyakat geri plana itilmiş, bu güne kadarki uygulamalar adalet, ehliyet ve liyakat anlayışını yerle bir etmiştir. Bütün bu beceriksizliğin, partizanlığın hesabı sorulmalı, birileri bunun faturasını ödemelidir. Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI bu yaşananların baş sorumlusudur. Derhal istifa etmelidir” dedi.

Toplantıda Almanya’nın Türkiye’yi dinlediği iddialarına ilişkin hükümetin tavrının sorulduğu soruya da Topcu, “Hükümet aslında suni gündemlerle uğraşıyor. Öte yandan atı alına Üsküdar’ı geçiyor. Bu da bir zaafiyetin göstergesidir” görüşünü paylaştı.

"AKREDİTASYONU DOĞRU BULMUYORUZ"

Bir basın mensubunun AK Parti Olağan Kongresinde bazı medya kuruluşlarına akreditasyon uygulanması konusundaki sorusuna da Topcu, “Demekki bu akreditasyon olayları sürekli değişiyor. İktidarın kendi çıkarına göre özellikle yandaş medyanın ve havuz medyasının oluşturulmasında görebiliyoruz. Kendisinin bilinmesini istemediği ve bu millete yansımasını istemediği bilgilerin halka verilmesini istemedikleri için böyle bir tedbir alıyorlar ki bunu da doğru bulmuyoruz tabi ki” diye cevapladı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri