Mhp’li Tanrıkulu: 17 Aralık'tan Bu Yana Türkiye 155 Milyar Lira Zarar Etti

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, parti olarak yaptıkları bir çalışma sonucu, 17 Aralık 2013'teki üç ayrı yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan bugüne kadar Türkiye ekonomisinin 155 milyar lira zarar ettiğini söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, parti olarak yaptıkları bir çalışma sonucu, 17 Aralık 2013'teki üç ayrı yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan bugüne kadar Türkiye ekonomisinin 155 milyar lira zarar ettiğini söyledi. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım’ı da parfüm dağıtılması konusunda eleştirerek, “Limandaki yolsuzlukların kokusunu o parfümlerle kapatamazsınız.” dedi. Tanrıkulu, hükümetin faiz lobisi, paralel devlet, kumpas, dış mihraklar gibi söylemlerle yolsuzlukların üzerine örtmeye çalıştığını ancak başarılı olamayacağını savundu.

Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ve Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Taşer’le birlikte basın toplantısı düzenledi. Burada yaptığı konuşmada, “Yönetmelik değişiklikleri, kolluk kuvvetleri, yargı ve medyaya baskı gibi yöntemlerle ülkemize yaşatılmakta olan hukuksuz, demokrasi dışı, devlet adabıyla bağdaşmayan hareketleri sergileyenler, İzmir’in karşısına hangi yüzle çıkmaktadırlar?” dedi. Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek’in, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş’a talimat verdiği iddiasına da, “Adalet Bakanı, müsteşarına herhangi bir uyarıyı yapmayı bir kenara bırakın, müsteşarının kendi adına aradığını ve bu tip aramaları, daha doğrusu bu tip cumhuriyet başsavcılarına ve hukuk mensubu olan, yargı mensubu olan insanlara baskı yapılmasını çok normal karşıladığını ifade etmiştir.” diye konuştu.

‘HAYALİ BİR PARALEL DEVLET TUTTURDULAR’

AK Parti hükümetinin başarısız bir yönetim sergilediğini öne süren Ahmet Kenan Tanrıkulu, bunu hayali kavramlarla örtmek istediğini söyledi: “Başarısız yönetimi hayali kavramlara yüklemek isteyenler, son bir ay içinde ülkemizi milyarlarca lira zarara uğrattı. MHP Genel Merkezi’nin yaptığı çalışmaya göre 17 Aralık’tan bugüne kadar yaklaşık 155 milyar lira Türkiye ekonomisine ekstra bir yük ve zarar geldi. Bu zarar soruşturma yapıldı diye değil, o günden bugüne kadar gerek iktidarın gerek ekonomi yönetiminin gerekse icrada bulunan diğer kişilerin tutum ve davranışlarından kaynaklandı.” Operasyonların başladığı günden bu yana Türkiye’nin, aynı ligdeki diğer gelişmekte olan ülkelerden negatif yönde ayrıştığını ileri süren Tanrıkulu, “Bir ara bütün ağızlarda, ‘Türkiye pozitif ayrışıyor’ deniyordu ama bir süredir, yaklaşık 1,5-2 aydır Türkiye artık negatif olarak diğer ülkelerden farklı bir yöne doğru gidiyor. Artık siyasi istikrarsızlık, ekonomik istikrarsızlığa dönüşüyor. Ülkemiz bütün uluslararası ilişkilerden ötelenmekte, bunun sonucunda ekonomik yapımızın kırılganlığı daha da artmaktadır. Başbakan, iki gündür Brüksel’de. Hani, ‘Dış mihraklar, işte Amerika, İsrail, Avrupa bizi belirli bir yerlere getirdi, bu bir komplo, kumpas’ deniyordu? O kumpas veya komplo denilen kişilerin kapısında Başbakan Avrupa Konseyi Başkanı'yla, Avrupa Parlamentosu Başkanı'yla, AB’nin dönem başkanıyla oturdu pazarlıklar yaptı, anlattı. Neyi anlattı? Görüşülmekte olan HSYK Kanunu’nun Anayasa’ya veya kişi hak ve hürriyetlerine aykırı olmadığını ispatlama çabası içinde. Kapalı kapılar ardında da Avrupalılar Başbakan’a ‘destür’ çekmekte.” dedi.

Tanrıkulu, MHP İl Başkanı Karataş ve Büyükşehir adayı Taşer, daha sonra partiye yeni katılan üyelere rozet taktı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri