MHP'li Şandır: Mersin'de PKK denetiminde mahalleler var

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Mersin'de bazı mahallelerin PKK denetiminde olduğunu iddia etti..

Mehmet Şandır: Bazı mahalleler, PKK kontrolünde... Kendi şehrimi kötülemek istemiyorum ama benim bir milletvekili olarak giremediğim yerler var. "Devrimci halk savaşı" başlatacaklarını söylüyorlar. Bunun anlamı iç savaştır. Bölücülük tehlikesini abartmıyoruz, realite ortada!..

TERÖR ÖRGÜTÜ İÇİN FİNAL YILIYMIŞ

AKP'nin mücadele etmek yerine müzakere masasına oturttuğu teröristin geldiği nokta için şoke edici bir iddia gündeme geldi. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, kendi kenti Mersin'den örnek vererek, bazı mahallelere kendisinin de devletin de giremediğini söyledi: 2012'nin PKK için final yılı olduğu ve devrimci halk savaşı başlatılacağı söylemi artıyor.

MHP'Yİ TUZAĞA DÜŞÜRMEYECEKLER

Bunun anlamı "İç savaşı başlatacağız" demektir. Bunun için çarpışan 2 grubun olması lazım. Bu grupların biri PKK ise -Kürt demiyorum- birilerinin kafasına göre diğeri de Ülkücülerdir. MHP bu ihtimale karşı her türlü tedbiri alıyor. Hiç kimse heveslenmesin. Bölücülerle millet adına devletimiz mücadele edecek. Biz de her bedeli ödemeye hazırız ama devletimiz var.

UYARILARIMIZIN TAMAMI GERÇEKLŞETİ

Büyükşehir Yasası'nı da eleştiren Şandır, devletin yıkılmaya çalışıldığını ve ana dilde savunma düzenlemesinin "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluş hukukunu değiştirme niyeti" olduğunu belirtti. Şandır, "Bu topraklarda İsrail maiyetinde bir Kürt devleti kurulmak isteniyor. Hayata geçirmek için de Müslüman'ı Müslüman'a kırdırıyorlar" dedi.

ŞANDIR: MERSİN'E GİREMİYORUM

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Mersin'in bazı mahallelerinin PKK'nın kontrolüne girdiğini, bu mahallelere devlet güçlerinin giremediğini söyledi. Şandır, "Milletvekili olarak benim de giremediğim bölgeler var" dedi. 2012'nin PKK' nın "final yılı" olduğunu ve "devrimci halk savaşının başlatılacağını" ileri süren Şandır, "Bunun anlamı 'iç savaşı başlatacağız'demektir. Bunun için çarpışan iki grup olması lazım. Bu grubun biri PKK ise -Kürt demiyorum- birilerinin kafasına göre diğeri ülkücülerdir. MHP bu ihtimale karşı her türlü tedbiri alıyor. Kimse heveslenmesin. Bölücülerle millet adına devlet mücadele edecek. Biz her bedeli ödemeye hazırız ama devletimiz var" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri