MHP'li Özcan Yeniçeri'den soru önergesi rekoru

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri kırılması güç bir rekora imza attı. MHP'li Özcan Yeniçeri tüm bakanların yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na 337 yazılı soru önergesi verdi.

TBMM'nin en aktif milletvekillerinden biri olan MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'den soru önergesi rekoru. Özcan Yeniçeri dün TBMM Başkanlığı'nda tam 337 yazılı soru önergesi verdi. Tüm bakanları soru yağmuruna tutan Özcan Yeniçeri'den soru önergesi rekoru gelirken bakın MHP'li vekil hangi konularda bakanlara soru sordu...

Özcan Yeniçeri'nin verdiği soru önergeleri, belediyelerin sattığı ya da kiraladığı taşınmazlar ile internet hizmeti alımı konularında yoğunlaştı.

MHP'li Özcan Yeniçeri, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in yanıtlaması istemiyle 81 ilin her biri için ayrı ayrı verdiği soru önergelerinde belediyelerin belediye şirketlerine ya da doğrudan üçüncü kişilere sattığı veya kiraladığı taşınmaz miktarını, elde edilen gelirin ne kadar olduğunu sordu. Belediye şirketlerine satılan taşınmaz miktarı ve tutarını da soran Yeniçeri, bu şirketlerin belediyeden aldığı taşınmazın ne kadarını üçüncü kişilere sattığının yanıtlanmasını da istedi.

Bakanlıkların internet hizmetlerini de soru önergesine konu eden Özcan Yeniçeri, tüm bakanlara yönelttiği sorularda, bakanlıkların internet sitesi tasarımı ve hizmeti için ne kadar ödeme yapıldığının ve hizmet alımının hangi usulle hangi firmaya verildiğinin cevaplanmasını istedi. Yeniçeri, ayrıca bakanların kişisel sosyal medya hesapları için de hizmet alımı yapılıp yapılmadığını sordu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a, araç muayene sürelerinin 1 yıla indirilme gerekçesini soran Yeniçeri, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e ise 2002 yılından bu yapan yapılan yatırımların tutarı gibi kapsamlı sorular yöneltti.

"DEVAMI GELECEK"

MHP'li Özcan Yeniçeri, yapılan işlerin milletin yararına olup olmadığını öğreneceklerini söyledi. Soru önergesinin sayısının önemli olmadığını ifade eden Yeniçeri, "Biz her şeyi öğrenmek istiyoruz. Kiralamaların, ihalelerin kuşkulu yanı var" dedi.

MHP'li Özcan Yeniçeri, sorularına ne cevap verileceğini bilmediğini dile getirerek, "Soruyoruz. Bir milletvekilinin ne yapması gerekiyorsa sonuna kadar gideceğiz" diye konuştu. Yazılı soru önergelerinde sınırlama olmadığını dile getiren Özcan Yeniçeri, soruların bir ay içinde cevaplanması gerektiğini anımsattı.

Daha önce verdiği soru önergelerinden cevaplanmayanlar olduğunu anlatan Yeniçeri, cevap verilmezse ilgili bakanın görevini yapmamış olacağını söyledi.

Özcan Yeniçeri, bakanlıkların icraatlarıyla ilgili yazılı soru önergelerinin devamının geleceğini belirtti

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri