MHP'li Özcan Yeniçeri: Başbakan Öcalan

Daha önce yaptığı basın toplantısında dili sürçerek 'sayın Öcalan' diyen Yeniçeri, bu defa 'Başbakan Öcalan' dedi

Daha önce dili sürçerek Öcalan için 'Sayın' kelimesini kullanan MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, bu defa sürçme katsayısını artırarak 'Başbakan Öcalan' ifadesini kullandı. Daha sonra bu durumun farkına varan Yeniçeri, “Demek ki oraya doğru gidiyor, alıştırdılar’ dedi.
“İMRALI'DAKİ TERÖRİST SİYASETE FİİLEN TAŞINDI”

Yeniçeri, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, BDP heyetinin son İmralı ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’de yönetimin defakto olarak Ankara’daki Erdoğan otoritesi ile İmralı’daki Öcalan otoritesi arasında paylaşılmış durumda olduğunu savunan Özcan Yeniçeri, “İmralı’daki müebbede hükümlü terörist, AKP tarafından Türk siyasetine fiilen taşınmış durumdadır” dedi.
“BAŞBAKAN ÖCALAN”

Başbakan Erdoğan’ın milliyetçiliğe ilişkin açıklamalarına da tepkisini yineleyen Yeniçeri, Kurtuluş Savaşı’nda işgalci güçlerle işbirliği yapanların söylemleri ile Başbakan Erdoğan’ın söylemlerinin örtüştüğünü söyledi. O dönemde Divitli Eşref Hoca’nın ‘İngilizlere meydan okumak en büyük küfürdür’ dediğini belirten Yeniçeri, “Başbakan Öcalan da. Demek ki oraya doğru gidiyor, alıştırdılar. Başbakan Erdoğan da ‘Obama’ya meydan okumak küfürdür’ diyor” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri