Mhp’li Işık, Demokratikleşme Paketi’ni Değerlendirdi

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Demokratikleşme Paketi ile ilgili “Yıkım Projesi’nin bir başka aşaması olduğunu zaten biliyorduk.

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Demokratikleşme Paketi ile ilgili “Yıkım Projesi’nin bir başka aşaması olduğunu zaten biliyorduk. Nitekim, bizim bu düşüncelerimizi Sayın Başbakan da doğrulamış oldu.” dedi.

    MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, bugün açıklanan Demokratikleşme Paketi’ni değerlendirdi. Paketteki maddelerin kendileri için sürpriz olmadığını söyleyen Işık, “Yıkım Projesi’nin bir başka aşaması olduğunu zaten biliyorduk. Nitekim, bizim bu düşüncelerimizi Sayın Başbakan da doğrulamış oldu.” diye konuştu. Siyasi partilere eş başkanlık uygulaması ile ilgili, “Zaten bu PKK’nın siyasi uzantısı olarak siyaset yapan BDP’nin uygulaması idi. PKK’nın da kendi yönetiminde uyguladığı bir uygulamaydı. PKK ve BDP’nin şimdiye kadar uyguladığı bir düzenlemeyi yasallaştırmış olacaksınız. Bununla kimin hangi sorununu çözüyorsunuz.” şeklinde konuştu.

    “ÖCALAN’IN SİYASETE GİRMESİNİN ÖNÜNÜ MÜ AÇIYORSUNUZ?”
    
    Işık şöyle devam etti: “Siyasi partilere üyelik engelini kaldırdığını ifade ediyor. Bu üyelik engelliğinde terörle mücadelede hüküm giymiş, terörist olarak bu ülkenin birlik ve bütünlüğüne göz dikmiş insanların da siyasete katılmasının önünü mü açıyorsunuz. Dolayısı ile İmralı’da yatan terör elebaşının ileriki aşamalarda serbest kalması halinde onun siyasete girmesinin önünü mü açıyorsunuz? Bazı harflerin kullanımına serbestlik getirdik, dedi. Bu harfler zaten PKK’nın şimdiye kadar talepleri içinde yer alıyordu. Bunlar içinde q,x ve w harflerinin Kürtçe isimlerde yer almasından dolayı sıkıntı vardı. Gerek köy isimlerinin değiştirilmesinde, gerekse doğan çocuklara verilecek isimlerde bu harfler kullanılamıyordu. Bununla Türk milletinin sorunun mu çözdünüz? 76 milyonun hangisinin karnını doyurdunuz?”

    “EĞİTİM SİSTEMİNDE BİRLİĞİ BOZACAK BİR UYGULAMA”

    Özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitimin önünün açılması konusunda Işık, “Bu Sayın Başbakan’ın özellikle 11 yıldır tek başına Türkiye’yi yönettiği dönemlerde PKK’nın talebi olan ana dilde eğitim hakkının verilmesine yönelik bir uygulamadır. Kimseyi kandırmaya çalışmasın. Bugün özel okullarda başlayan bir uygulamanın yarın devlet okullarında başlamayacağının hiçbir garantisi yoktur. Kaldı ki Sayın Başbakan bu açılımlar devam edecek dedi. Bunun arkasından gelecek olan odur. Bu eğitim sisteminde birliği bozacak bir uygulama olacaktır.” ifadesini kullandı. Köy, il ve ilçe isimlerinin değiştirilmesinin de PKK talebi olduğunu söyledi.

    “ZEHİRLİ MADDELER ARASINA SERPİŞTİRİLMİŞ, HOŞ GELEN SÖZLER”

    Nevşehir Üniversitesi’nin isminin Hacı Bektaş Veli olarak değiştirilmesinde bugüne kadar herhangi bir sıkıntı bulunmadığını kaydeden Işık, “Getirdiler, hayır mı dendi. Hacı Bektaş Veli hepimizin değeridir. Bu zehirli maddeler arasına serpiştirilmiş bize de hoş gelen sözden başka bir şey değildir.” şeklinde konuştu.

    ÖĞRENCİ ANDININ KALDIRILMASI

    Işık, ilkokullardan öğrenci andının kaldırılması konusunda, “PKK ve BDP’nin şimdiye kadar AKP’ye dayattığı önemli bir konu idi. Onu da yerine getirmiş oldu. Özellikle bu maddeler, MHP açısından Türk milletinin bölünmez bütünlüğünü endişeye sokacak, bin yıllık kardeşliği parçalayacak maddelerdir. Buna karşı direncimiz devam edecektir.” dedi.

    KAMUDA BAŞÖRTÜSÜNE ÖZGÜRLÜK

    Başörtüsünün kamu kurum ve kuruluşlarında serbest bırakılmasını MHP’nin başta beri savunduğunu kaydeden Işık, “Bundan memnuniyet duyuyoruz.” ifadesini kullandı.

    SEÇİM BARAJI

    Seçim barajı ve benzeri konuların ise şartlı düzenlemeler olduğunu belirten Işık, “Örneğin yüzde 5’e indirilmesinin yanında daraltılmış bölge sistemi ile beraber getirilmesi AKP’nin kendi hayalidir. Ama bunu milletin kabul edeceğine ihtimal vermiyoruz. Ya da barajın tamamen kaldırılıp, dar bölge sistemine geçilmesi siyasi oyundan başka bir şey değildir. Bununla neyi çözeceksiniz? Yüzde 10 barajı ile sıkıntıya düşecek parti AKP’dir. Anladığım kadarı ile ileriki dönemde yaşanacak seçimlerde başına gelebilecek bazı sıkıntıları aşma adına düzenlenmiş bir siyasi oyundur.” diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri