Mhp'li Günal’dan Hdp'li Zozani’ye: Helal Olsun, Ortaklığınız Hayırlı Olsun

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlık kuruluşların 2015 yılı bütçe görüşmelerine başlandı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, görüşmeler öncesi milletvekilleriyle tokalaştı.HDP Milletvekili Adil Zozani,...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlık kuruluşların 2015 yılı bütçe görüşmelerine başlandı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, görüşmeler öncesi milletvekilleriyle tokalaştı.

HDP Milletvekili Adil Zozani, görüşme öncesi usul üzerine söz aldı. Milletvekillerinin zaman zaman kendilerini sembol, simge ve tablo ile ifade etmeye çalıştığını belirten Zozani, "Ancak komisyon üyesi olarak son dönemlerde bu çok yaygınlaştı. Komisyon çalışmaları şov yapmak suretiyle kendini ifade etme alanına dönüştürüldü, bundan rahatsızlığımı dile getirmek istedim." diye konuştu.

MHP’li Mehmet Günal ise "Nedense Sayın Zozani 1 aydır susuyordu, bugün nasıl olduysa karneden mi rahatsız oldu? Gerçekten kendileri de usul hakkında söz alıp konuşuyor. Anlayamadım bizi mi kastediyor yoksa genel bir şey mi, açıklama bekliyorum. Şu anda şov yapma olmadı, Sayın Yeniçeri malzeme ile geldi ve basın mensuplarına anlattı. Artık gelip de burada 1 aydır susup sonra kalkıp karşıdan ordan buradan oluyor, helal olsun ortaklığınız, hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

CHP’li Musa Çam ise "Bunları şov telakki etmek büyük bir yanlışlıktır, masa başında yazılanlar şov olabilir ama bizim hazırladıklarımız tamamen istatistiki çalışmalardır." dedi.

AK Partili Abdullah Rejat Koçer, "Fikir tartışmasını daha doğru buluyoruz, aşağılayıcı ve hakaret edici tavırların bitmesini arzu ediyoruz. Teknik bir komisyon olarak şov ve tiyatro alanı değil, bakanlık bütçelerinin görüşüldüğü projelerin konuşulmasını istiyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri