Mhp'li Günal:10 Saat Süren Mgk'da Havanda Su Dövüldü

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Antalya Milletvekili Doç.Dr. Mehmet Günal, ülkede gerçek paralel yapı görmezden gelinerek hayali paralel yapı söylemleriyle 10 saat Milli Güvenlik Kurulu'nun(MGK) işgal edilmesinin üzüntü verici olduğunu kaydetti....

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Antalya Milletvekili Doç.Dr. Mehmet Günal, ülkede gerçek paralel yapı görmezden gelinerek hayali paralel yapı söylemleriyle 10 saat Milli Güvenlik Kurulu'nun(MGK) işgal edilmesinin üzüntü verici olduğunu kaydetti.

MHP Milletvekili Günal, yaptığı yazılı açıklamada, ülke bölünürken MGK ve MİT havanda su dövdüğünü savundu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Başbakanlık, MGK, MİT, Diyanet İşleri Başkanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 2015 yılı bütçesi görüşmeleriyle ilgili açıklama yapan Günal, "Ülke bölünürken MİT’in kanundaki görevinin aksine bölücübaşıyla müzakere yürüttüğünü, MGK’nın ise Güneydoğu Anadolu Bölgemizde fiilen kurulan gerçek paralel devleti görmezden gelerek, hayali paralel devleti tehdit ilan ederek 10 saat havanda su dövüyor. AKP döneminde dinin ve din adamlarının siyasete alet edildi. Türkiye’nin en önemli sorunu haline gelen ahlaki yozlaşmayı önlemek için Diyanet İşleri Başkanlığına önemli görevler düşüyor. BİMER’in vatandaş şikayetlerini dikkate almak yerine AKP yandaşlarının işlerini gören kurum haline gelmiştir." dedi.

Kanunda, MİT Müsteşarlığın görevi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, varlığına, bağımsızlığına, güvenliğine, anayasal düzenine ve millî gücünü meydana getiren bütün unsurlara karşı içten ve dıştan yöneltilen mevcut ve muhtemel faaliyetler hakkında görev yapar hükmünün bulunduğunu vurgulayan Günal, "Yani şu anda MİT’in yaptığıyla kanunda yazan görevler tamamıyla zıt gibi geliyor. Bu sözde “Çözüm Sürecinin” MİT eliyle yürütülmesi, kanunun bu maddesiyle çelişiyor mu, çelişmiyor mu diye de merak ediyorum. Yerel seçim öncesi bakanın, MİT Müsteşarının ve Genelkurmay Başkanı'nın katıldığı hayati önem taşıyan bir toplantı dinlendi, büyük yaygaralar çıkarıldı. Merak ediyorum, Genelkurmay'ın bütün dinleme ve elektronik sistemi MİT’e devredilmiş olmasına rağmen bunları nasıl engelleyemiyor? Bununla ilgili soruşturma hâlâ devam ediyor yani sonuçlanmış, mahkemeye intikal etmiş değil. Herhangi bir iddianame sonucu savcının çektiği bir şey de yok, afaki bir suçlu var, ben bunu da hazmedemiyorum. Dinlemeyi kimin yaptığını tespit edemiyorsan zaten orada bir zaaf var demektir. Bu kadar önemli bir toplantıyı kamuoyuna böyle duyurup sonrasında da ciddi bir bulgu ortaya çıkmıyorsa o zaman arkasında başka şeyler aramak gerekir bu kadar gelişmiş teknolojilere rağmen failler bulunamıyorsa, bunları bir sorgulamakta fayda var." ifadesini kullandı.

MGK'DA HAVANDA SU DÖVÜLÜYOR

Ülkenin güvenliğiyle ilgili ciddi endişe verici gelişmeler olurken 10 saat süren MGK sonrası yapılan açıklamanın tam bir komedi olduğunun altını çizen Günal, gerçek paralel yapı olan PKK/KCK'nın doğuda varlığını gösterirken, ülkeyi yönetenlerin hayali paralel yapı söylemleriyle uğraşmasının üzüntü verici olduğunu kaydetti. Günal, sözlerini şu sözlerle tamamladı:"MGK toplantısından sonraki açıklamaya bakıyoruz, hiçbir şey yok. Ne rekoru?.Havanda su dövme rekoru. O zaman bize söylemiyorsunuz, içeride başka şeyler konuşuluyor. En azından özetinde bir iki cümleyle üstü kapalı yazılırdı. O zaman MGK ne yapmış? “Efendim, üstü örtülü filanca bilmem neleri tehdit kabul edeceğiz.MGK Güneydoğu’da fiilen paralel devlet kurulurken bunu kendisine tehdit olarak görmüyorsa, hayali paralel devletle mücadele olarak görüyorsa burada bir garabet var. O zaman MGK'da gerek yok demektir. Açıkçası bu anlayışı da gerçekten anlayamıyorum, yani oradaki gerçek anlamda olan paralel devlet kuruluyor.Bir cümleyle söyleyeyim, açıklamada diyor ki: “Peşmergeler Kürdistan’dan geldiler, Kürdistan’dan geçtiler, Kürdistan’a gittiler. Neresidir bu sözde “Kürdistan?” Dikkatinize sunuyorum.“Hayali Paralel” devleti tehdit olarak gören anlayış güvenliğimizi nasıl sağlayacak. " CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri