MHP'li Emin Haluk Ayhan: Çözüm sürecine karşıyız

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, terörün sonlandırılması amacıyla yürütülen çalışmaları eleştirip çözüm sürecine karşı olduklarını belirtti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Kütahya Milletvekili Alim Işık ile birlikte Uşak’taki partililerle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Atapark’taki toplantıda partililere hitap eden Emin Haluk Ayhan, çözüm sürecine ve hükümete eleştirilerde bulundu. Akil adamları da sert sözlerle eleştiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, “Hükümet 30 bin kişinin katili İmralı canisi ile ülkenin geleceği hakkında pazarlık yapıyor. Akil adamlar bu sürece aracı oluyor.” dedi.

Çözüm süreci kapsamında yaşananların hesabını soracaklarını ifade eden Emin Haluk Ayhan, “Bugün yaşananları bu millet asla affetmeyecek. Ülke maalesef kötü yönetiliyor. Bu iktidar ülkeyi hiçbir alanda doğru yönetemiyor. Çözüm süreci dedikleri süreç aslında bir bölünme projesidir. Biz bu sürecin karşısındayız. Bu sürecin başarıya ulaşmaması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Sürece akil adamlar adı ile dahil olanlar ne yaptığını bilmiyor. Başbakan ile PKK arasında aracı rolünü üstleniyorlar. Bu akil adamlar halka ne anlatacaklarını dahi bilmiyorlar. Millet bu tehlikeli sürecin içinde yer alan hükümeti ve tüm grupları mutlaka cezalandıracaktır. Çünkü bize göre bu bir ihanet sürecidir. Ülkenin üniter yapısını parçalama sürecidir.” şeklinde konuştu.

Hükümetin ekonomi ve dış politikada attığı adımları da eleştiren Emin Haluk Ayhan, “2002 yılındaki işsizlik rakamlarıyla bugünkü işsizlik rakamları aynı. Bu hükümet geride kalan 12 yılda işsizliği azaltamadı. Bazı rakam oyunlarıyla ekonominin ve üretimin arttığını iddia ediyorlar. Allah aşkına bu ülkenin köylerinde neyin üretimi kaldı? 2002 yılında köylerde üretim vardı. Köylüyle faizsiz kredi adı altında verdikleri hayvanlar hastalıklı çıktı ve üretici 7 bin TL’ye aldığı bu hayvanları 3 bin TL’ye satamıyor. Bu mudur ekonomideki büyüme. Suriye ile olan ilişkileri anlamak mümkün değil. Dün ailecek görüştükleri Esad’ı bugün katil olarak adlandırıyorlar. Biz bu tutumu anlayamıyoruz, anlamakta güçlük çekiyoruz. Bir devletin dış politikası bu kadar kısa bir sürede bu denli nasıl değişebilir. Kuzey Irak ile yürüttükleri ilişkilerde aynı tutarsızlıklar var. Ekonomi, dış politika, tarım ve tüm alanlardaki başarısızlık ve beceriksizlik ülkenin iyi yönetilmediğini ortaya koyuyor. Bu beceriksizliklere çözüm süreci dedikleri bölünme sürecini de eklediğimizde iktidarın sonunun yaklaştığını hepimiz görebiliyoruz. Yaptıklarının hesabını vermemek için de şimdi başkanlık sistemini getirmek istiyorlar. Biz ise parlamenter sistemden yanayız. Ne çözüm sürecini ne de başkanlık sistemini bu iktidara yaptırmayacağız.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri