Mhp’li Durmaz: Akp-pkk El Ele Bugün Her Türlü Yasal Düzenlemeyi Birlikte Yapıyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, "2007 yılından beri AKP-PKK el ele birlikte çalıştılar, Meclis'e gelen her türlü yasal düzenlemeler AKP-PKK tarafından müştereken yapıldı." dedi.MHP Genel Başkan Yardımcısı...

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, "2007 yılından beri AKP-PKK el ele birlikte çalıştılar, Meclis'e gelen her türlü yasal düzenlemeler AKP-PKK tarafından müştereken yapıldı." dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, partisinin Yozgat il teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, Yozgat ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisi gibi düşünmeyen herkesi dışladığını, hakaretler savurduğunu söyleyen Durmaz, "İnsanın içinde ne varsa dışına o yansır, Sayın Başbakan bunu yeni yapmıyor. Sayın Başbakan göreve geldiği günden beri hakaret etmediği toplum kesimi bırakmamış bir insandır. Tabiatıyla karşısına güçlü bir aday Ekmeleddin Bey'in çıkmış olmasından dolayı tedirgin olmakta ve bunu da dışarıya yansıtmıştır. İlk çiftçimizle başlamıştır, 'ananı da al git, gözünüzü toprak doyursun, oyun senin olsun, senin oyunu istemiyorum' demişti. Yani Sayın Başbakan'ın kendi karakterinin, kendi hüviyetinin, kimliğinin gereğini yapıyor. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun verdiği cevaplar karşısında da son derece rahatsız olduğunu, tedirgin olduğunu görüyoruz. Toplumumuzdan da Ekmeleddin Bey’in samimi belirli bir seviyenin altına inmeyen kararlı duruşu çok büyük bir takdir görüyor." diye konuştu.

"BİZ 2007 YILINDAN BERİ SÖYLÜYORUZ VER AKP’YE GİTSİN PKK’YA"

"Biz 2007’yılından beri şunu söylüyoruz, 'ver AKP’ye gitsin PKK’ya diyorduk' nitekim bu söylediklerimizin doğru olduğunu görüyoruz.' diyen Durmaz, şöyle devam etti: "AKP-PKK el ele bugün her türlü yasal düzenleme dahil Meclis'in gündemine getirilen kanunlara baktığınız zaman her türlü yasal düzenleme dahil PKK ile müştereken yapılıyor. Bugün seçim sürecinde danışıklı dövüş yapılıyor. İlk turda ona verecek, buna verecek bunların hepsinin pazarlıklar yapılmış bitmiş, PKK’nın oyuyla cumhurbaşkanı olmak gibi bir düşünceye sahip. Dolayısıyla karşısında kim varsa, her vatan evladını rahatlıkla karalayabilecek, rahatlıkla onlara hakaret edebilecek bir cumhurbaşkanı nasıl olacak. Ben Ekmeleddin Bey’in yüzde 60’la seçileceğine bütün samimiyetimle inanıyorum. Seçilen cumhurbaşkanı Türkiye’nin tamamını kucaklayacak bir anlayışa sahip olması gerekiyor."

"İKİNCİ ONE MİNUTE KURGUSU İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

İki aydır IŞİD'in elinde tutulan konsolosluk görevlilerinin seçim kampanyası için orada tutulduğunu öne süren Durmaz, ikinci ‘One minute’ kurgusu ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Durmaz, "İlk günden beri sayın genel başkanımız bunu açıklamıştır. Meclis'te de gündeme getirmiştik. İlk günden beri orada rehin tutulan konsolosluk görevlilerini danışıklı bir dövüşle Erbil’den bir otelde misafir edildikleri ve sağlık sıhhatlerinin yerinde olduğu ve Başbakan'ın seçim kampanyasında yeni bir ‘One minute’ kurgusu olarak gündeme geleceği biliniyordu. Yani burda gizli saklı bir şey yok. Biraz düşünen herkes bunu biliyor. İki aydır rehin olan bu insanlarımızın, kamu görevlilerinin yakınlarından hiç bir ses soluk çıkmaması sizce manidar değil mi?" ifadelerini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri