Mhp’li Demirel, Okullarda Yönetici Atamasına Vali Müdahalesini Meclis'e Taşıdı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, Eskişehir’de Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilkokul, ortaokul ve liselerde yapılacak yönetici görevlendirmelerine vali ve kaymakamlarca müdahale edilerek ayrımcılık...

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, Eskişehir’de Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilkokul, ortaokul ve liselerde yapılacak yönetici görevlendirmelerine vali ve kaymakamlarca müdahale edilerek ayrımcılık yapıldığı iddialarını Meclis’e taşıdı.

Ruhsar Demirel, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya, “Eskişehir’de okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirmeleri öncesinde vali ve kaymakamların, milli eğitim il ve ilçe müdürleriyle toplantılar düzenleyerek uyarı ve telkinlerde bulundukları, okul müdürü ve yardımcılarının Eğitim-Bir-Sen isimli sendikaya üye olmadıkları gerekçesiyle görevlendirmelerinin engellendiği iddiaları doğru mudur?” diye sordu.

Demirel, Eskişehir’deki okullarda müdür, müdür yardımcılarının belirlenmesi konusunda vali ve kaymakamların belirlediği, Eğitim Bir Sen Sendikası'na üye olmayanların müdür veya yardımcısı yapılmadığı konusunda, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından cevaplandırılması talebiyle Meclis’e bir soru önergesi verdi. Demirel, 5 maddelik önergesinde, Eskişehir’de, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilkokul, ortaokul ve liselerde yapılacak yönetici görevlendirmelerine vali ve/veya kaymakamlarca müdahale edilerek ayrımcılık yapıldığına dikkat çekti.

Demirel, önergesinde şu sorulara yazılı olarak cevap verilmesini istedi: “Eskişehir’deki okullarda görevi sona eren yöneticilerin yerine yapılacak okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirmeleri öncesinde vali ve kaymakamların milli eğitim il ve ilçe müdürleriyle toplantılar düzenleyerek uyarı ve telkinlerde bulundukları, yıllarca başarılı bir şekilde yöneticilik yapmış çok sayıda okul müdürü ve yardımcılarının Eğitim-Bir-Sen isimli sendikaya üye olmadıkları gerekçesiyle görevlendirmelerinin engellendiği iddiaları doğru mudur? Görevlendirmeleri tamamlanan yöneticilerin çok büyük bir bölümünün sadece bir sendikaya ait üyelerden oluşması Bakanlık tarafından nasıl değerlendirilmektedir? Eskişehir’de yapılacak yönetici görevlendirmelerinde haksızlık ve mağduriyetlere yol açan bakanlık yetkililerinin görevlerini kötüye kullanmalarının engellenmesi için Bakanlık tarafından ne gibi önlemler alınmış ya da alınmaktadır?”

Önergesinde, bu konuda çok sayıda kişinin mağdur edildiğini, hakkının yendiğini vurgulayan Demirel, “Anılan konuda baskı ve ayrımcılık yaparak birçok yönetici adayının hakkının yenilmesine ve mağduriyetine yol açan yetkililer hakkında şimdiye kadar bakanlığa ulaşan şikayetler nasıl değerlendirilmiş veya değerlendirilmektedir? Şimdiye kadar kaç yetkili hakkında nasıl bir işlem yapılmış ya da yapılmaktadır?” sorularını iletti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri