Mhp'li Çetin: Abd İle Saf Tutan Erdoğan'ın Yeni Misyonu 'Lejyonerlik'

MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’nin IŞİD operasyonuna destek açıklamasını, "ABD ile saf tutan Erdoğan’ın yeni misyonu lejyonerlik. Erdoğan hangi yetkiye...

MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’nin IŞİD operasyonuna destek açıklamasını, "ABD ile saf tutan Erdoğan’ın yeni misyonu lejyonerlik. Erdoğan hangi yetkiye dayanarak Türkiye’yi savaşa soktu?" diye yorumladı.

    Erdoğan’ın Libya’dan sonra yine bir Müslüman ülke Suriye’ye karşı savaşta ABD saflarında yerini aldığını belirten Şefkat Çetin, konu hakkındaki yazılı değerlendirmesinde, "Komşu ve Müslüman bir ülkenin aslında petrol için bombalanmasına ortak olan Tayyip Erdoğan bütün imajını ve olmayan itibarını ABD’de bırakarak Türkiye’ye misyonunu tamamlamış bir lejyoner olarak dönmektedir. Üstelik henüz Meclis’te tezkereler dahi görüşülmemişken, Tayyip Erdoğan’ın Amerika’ya savaşa destek sözünü hangi yetkisine dayanarak verdiği belirsizdir. Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olarak mı, yoksa Davutoğlu adına başbakanlık adına mı ABD’ye birlikte savaşma sözü vermiştir? Bu konuda asıl karar mercii olan TBMM yok sayılmış, tek adamın keyfine ve hesabına göre koca ülke bataklık olduğu malum bir yola sokulmuştur." görüşünü dile getirdi.

    "Sorumsuz ama tam yetkili hali devam ettiği sürece Tayyip Erdoğan Türkiye’yi daha çok savaşa sokacaktır." diyen MHP’li Çetin, "Görev tanımı ve kapsamı sorulan Tayyip Erdoğan’ın ‘Askeri, siyasi hepsi…’ sözleri, AKP hükümeti ve yeni milli şef Erdoğan’ın tam anlamıyla teslim alındığını göstermektedir. Türkiye’yi böyle bir koalisyona asker yazdıran Tayyip Erdoğan ve AKP’nin dökülen Müslüman kanları bahasına batının el koyduğu petrole bekçilik yapması kabul edilemez bir durumdur. IŞİD’in aslında tam anlamıyla bir paravan olduğu ve ‘kötü köpek sürüye kurt getirir’ misali bölgeye emperyalist güçleri çekmek için tasarlandığı anlaşılmaktadır." izahını yaptı.

    "PKK VE PYD GİBİ ÖRGÜTLERİN DE TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUĞUNU ABD’LİLERE NEDEN HATIRLATMADI"

    IŞİD koalisyonunun içine Türkiye’yi sokan Tayyip Erdoğan’ın, aynı bölgede ve Türkiye’de faaliyet gösteren PKK ve PYD gibi örgütlerin de terör örgütü olduğunu ABD’lilere neden hatırlatmadığını soran Şefkat Çetin, şunları kaydetti: "Eğer cumhurbaşkanı olarak Tayyip Erdoğan Türkiye’nin çıkarlarını gözeterek koalisyona evet dediyse, PKK ve Suriye’deki uzantısı PYD’nin de bu savaşta vurulması gereklidir. Tam aksi olur ve ABD emrinde silah altına giren Tayyip Erdoğan’la PKK ve PYD’yi aynı safta buluştururlarsa ne olacaktır? Batının petrol hesapları ve silah stoklarını eritmek için tezgahlanan İran-Irak savaşından sonra Saddam’ın katliamlarından kaçan yarım milyon Kürt’ün Türkiye’ye sığınmasının ardından yaşananlar bugün bir kere daha tekrarlanmaktadır. Geçmişte Saddam zulmüyle Irak’ta yapılan kitlesel nüfus hareketlerine dayalı siyasal dizayn, şimdi IŞİD zulmüyle sınırlarımıza yığılan 2 milyon mülteciyle Suriye’de tekrarlanmaktadır. Suriye’nin kuzeyinde üç Kürt kanton bölgesini Kuzey Irak’a uygulanan formülle güvenli bir bölgeye ve devlete dönüştürmek için küresel bir operasyon yürütülmekte ve ne yazık ki Türkiye yüzde 100 aleyhine olacak bu gelişmelere dâhil edilmektedir."

    "AÇILIM POLİTİKALARI KONTROLDEN ÇIKMIŞTIR"

    Irak ve Suriye’de yaşanan iç çatışmalar ve büyük göç hareketlerin bugün artık Türkiye’nin milli güvenlik sorunu haline geldiğine işaret eden Şefkat Çetin, "Yaratılan bütün bu kaosun arkasında adım adım Kürdistan’ı inşa edenler, Türkiye’yi de istikrarsızlığa sürükleyecek alt yapıyı hazır hale getirmektedir. AKP hükümetinin geri dönüşü en zor ve hayati hatası ise açılım ya da çözüm adını verdiği ihanet projesidir. Kısacası açılım politikaları kontrolden çıkmış ve AKP hükümeti PKK ile müzakerelerde inisiyatifi kaybederek Türkiye’nin başına büyük işler açacak bir şekilde çuvallamıştır. Bölgeyle ilgili yerleşmiş ve genel kabul görmüş adlandırmalar yerine PKK ve PYD’nin terminolojisini kullanan Türk medyası, yarın Türkiye için de benzer tercihlere zorlandığında ne yapacaktır? Irak’ın kuzeyi yerine Güney Kürdistan, Kuzey Suriye yerine Rojava demek, askeri operasyonla yeni harita tasarlayanlarla benzer bir amaca hizmet etmek değil de nedir? Kuzey Suriye ve Irak’ta sadece Kürtler mi yaşamaktadır? Bölgede binlerce yıldır yaşayan Türkmenler ve Araplar hem AKP hükümeti hem de medya tarafından çoktan zihinlerde yok sayılmaktadır." açıklamasında bulundu.

    "AKP, DEVLETİMİZİ ACZİYET İÇERİSİNDE BIRAKTI"

    Çetin, MHP’nin Türkiye’nin ulusal güvenliğinden sorumlu olanların bölgede yaşanan gelişmeleri iyi okudukları ve gerekli tedbirleri aldıkları hususunda ciddi kaygılar taşıdığını belirterek "Irak ve Suriye’deki siyasi Kürtçülükle Türkiye’deki bölücü faaliyetlerin hiç olmadığı ölçüde bütünleşmesi karşısında AKP’nin devletimizi acziyet içerisinde bırakmasıdır. Son 10 günde 30’un üzerinde okulu yakanlara karşı çaresiz kalan hükümet, Kürtçe okul dayatmasının nereye varacağını dahi hesap edebilmiş değildir. Bu devletin ihtiyacı olan, PKK uzantısı partinin üyesine haddini bildiren tek bir Mehmetçiğimizin gösterdiği kadar dirayettir." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri