Mhp'li Büyükataman'dan Erdoğan'a Şiirli Cevap

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın Aydın'da genel başkanları Devlet Bahçeli’ye yönelik şiir eleştirisine yine şiirle cevap verdi.İsmet Büyükataman,...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın Aydın'da genel başkanları Devlet Bahçeli’ye yönelik şiir eleştirisine yine şiirle cevap verdi.

İsmet Büyükataman, yaptığı yazılı değerlendirmede, Erdoğan’ın Bahçeli için, “Şiir yazıyor ama çok kötü. Şiirde ölçü yok, kafiye yok.” dediğini hatırlatarak, “Türk edebiyatında çok güzel ölçüsüz şiir örnekleri vardır. Orhan Veli’den, Cemal Süreya’dan bunların örnekleri çoktur. Ancak ölçüsüz siyasetçi, ağzının ayarı kaçmış Başbakan örneği çok değildir. Bu yönüyle Tayyip Erdoğan eşsiz bir örnektir.”

“Erdoğan sana merhum Ömer Lütfü Mete’nin tam senin siyasetine uyacak ölçüde bir şiirini gönderiyorum.” diyen MHP’li Büyükataman, şu şiiri paylaştı:

“Haramzade iş başına gelende

Aslan uyur, kartal göçer, kurt küser.

Haramzade aş başına gelende

Yetim yıkılır, yoksul umut keser

Haramzade iş başına gelende

Kötülük azar gider

Kara gün uzar gider”

"ÜSLUPSUZLUĞU ÜSLUP HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞANLAR"

Öte yandan cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'ın yapmış olduğu bir açıklamada 'Bu süreçte kimse bizim karşımıza Kürtlükle çıkmasın, kimse bizim karşımıza Türklükle de çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız' diyerek Türk’e dair, Türk’ü hatırlatan her şeye nasıl bir düşmanlık hissi beslediğini dışa vurduğuna işaret eden Büyükataman, sözlerini, “Şimdi utanmadan, sıkılmadan ‘Türkmenlere yardım ettik’ demektedir. ‘Bunu MHP de çok iyi biliyor’ demektedir. Bizim bildiğimiz Türkmenlere gönderdiğimiz yardımları nasıl engellediğinizdir.” diye sürdürdü.

Bugünün siyasî hayatında üslupsuzluğu üslup hâline getirmeye çalışanların, MHP’nin bu milletin özü olduğunu unutmadan hareket etmesini isteyen İsmet Büyükataman, “Aday Erdoğan’ın kaba üslubu, ötekileştiren, dışlayan ve anında kutuplaştıran tavrı, demokrasiyi tehdit etmekte ve yıpratmaktadır. AKP adayının oturacağı yer Cumhurbaşkanlığı Köşkü değil, yüce divandaki sanık sandalyesidir. Son olarak aday Erdoğan’a ikazımız çok mağrur olma; ‘Bugün üstüne bastığın çimenler, yarın üzerinde bitecektir.’” diye açıklamasını tamamladı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri