MHP'li Bal, esnafa Hilal Kart'ı anlattı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Adayı Faruk Bal, 'Hilal Kart'ın ihtiyaç sahiplerini rencide etmeden yardımları almasını sağlayacak"
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Adayı Faruk Bal, 'Hilal Kart'ın ihtiyaç sahiplerini rencide etmeden yardımları almasını sağlarken, esnafında günlük nafakasına katkı vereceğini söyledi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya 1. Sıra Milletvekili Adayı Faruk Bal, beraberinde partisinin il başkanı Ali Yücel, il başkan yardımcıları Hakan Ceylan ve Nazif Tekinöz ile birlikte, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı'yı ziyaret etti. 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bekir Duvarcı, kamuoyunda 'Torba Yasa' olarak bilinen Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin yasada yer alan sicil affını özel bankaların tanımadığını söyledi. Daha önce çek ve senet gibi evrakları işlem gören esnafın borcunu ödemesine rağmen özel bankalar nezdinde işlem yapamadığını ve kredi kullanamadığını anlatan Duvarcı, bu sorunun aşılması için destekçi olunmasını istedi. 
MHP Genel Başkan Yardımcısı Bal, konunun takipçisi olacaklarını belirterek, iktidarlarında küçük esnafa büyük kolaylık sağlanacağını anlattı. Şehir merkezlerine açılan büyük market ve alışveriş merkezlerinin yabancı markalara ait ürünleri satarken hem ülke üretimini etkilediğini hem de bölgedeki esnafı yok ettiğini dile getiren Bal, "Küresel ürünlerin pazarı haline gelmiş bir ülkede, yerli üretim ve yerli markalar ortaya çıkamaz. Ülkemizde olduğu kadar dünyanın hiçbir yerinde küresel güçlere ait çok
sayıda alışveriş merkezi yok. Alışveriş merkezleri sabah erken saatte açılıp akşam geç saatlerde kapanıyor. Böylece küçük esnaf iş yapamaz hale geliyor. Bu merkezlerin civarındaki esnaf kepenk kapatıyor. Biz alışveriş merkezlerinin şehir dışına taşınarak belirli saatlerde çalışmasından yanayız" dedi.
Faruk Bal, 'Hilal Kart' uygulamasının yoksullukla ilgili Türkiye'nin sorununu esnafın sorunu ile bütünleştirerek çözüm olacağını anlattı. İhtiyaç sahiplerinin kendilerine verilecek 'Hilal Kart' ile her ay oturduğu bölgedeki esnaftan alışveriş yapabileceğini, ödemenin de aynı gün içinde esnafın hesabına geçeceğini vurgulayan Bal, "Kredi kartı gibi olacak bu karta her ay 310 TL civarında para yüklenecek. Bu kart ile sadece bulunduğu mahaldeki esnaftan ihtiyaç sahibimiz alışverişini yapacak. Başka il ve
ilçelerde bu kart geçerli olmayacak. Bu kart sayesinde fakir fukaraya devlet yardım elini uzatırken esnaf kardeşimizin günlük nafakasına bir derman olabilecek imkan sağlanacak" diye konuştu.
MHP Konya Milletvekili Adayı Bal ve beraberindekiler daha sonra Selçuklu Esnaf Kefalet Kooperatifi, Konya Sakatlar Derneği ile Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi'ni de ziyaret etti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri