Mhp'li Ayhan: Çözüm Sürecinde Şuursuzluk Tavan Yaptı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, çözüm sürecinde şuursuzluğun tavan yaptığını söyledi. Ayhan, "Çözüm sürecinde şuursuzluk tavan yapmıştır. AKP'nin paydaşlarından biri olan terör örgütü, çözümden...

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, çözüm sürecinde şuursuzluğun tavan yaptığını söyledi. Ayhan, "Çözüm sürecinde şuursuzluk tavan yapmıştır. AKP'nin paydaşlarından biri olan terör örgütü, çözümden umudunu kesmiştir. Çözüm sürecinin iki eş başkanı vardır, biri İmralı, biri Kandil. Hükümet'te ise eş başkanlığı sahiplenmeye cesaret eden yok. İş ortada kalmıştır. Başbakan'ın İmralı'ya söz söylemeye bile gücü yetmiyor. Bunu bile Cumhurbaşkanı'na yaptırıyor " dedi.

TBMM’de basın toplantısı yapan MHP’li Ayhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "11 yıllık Başbakanlık döneminde neyiniz eksikti? Barış uğruna her şey yapıldı" dediğine işaret ederek bu sözü bir yerden hatırladıklarını, "paralel yapı" için daha önceki çözüm ortaklarına "ne istediniz de vermedik" dediğini ifade etti.

CUMHURBAŞKANI NE SÖZLER VERDİĞİNİ TOPLU OLARAK AÇIKLAMALI"

Ayhan, "AKP ve Cumhurbaşkanı 12 yıl iktidarda kalmak uğruna kimlere, ne sözler verdiklerini parça parça değil, toplu olarak açıklamalı" diyerek, çözüm sürecinin teröristi dağdan şehirlere indirdiğini, bölgede kamu düzeninin teröriste teslim edildiğini belirtti.

Bölgede vatandaşın değil, güvenlik güçlerinin bile can güvenliğinin kalmadığını söyleyen MHP’li Ayhan, şöyle devam etti: "AKP Kandil'den fırça yemeye bile başlamıştır. AKP'yi Kandil'in gazabından İmralı koruyor. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin düştüğü duruma bakın. AKP'de parti içi huzursuzluk her geçen gün artmaktadır. Çözüm Süreci'ne karşı olmak bir tarafa, Oslo görüşmelerinden haberi olmayan milletvekilleri ağırlıktadır. Bakanlar, Oslo'da görev alanlarına taalluk eden hususları zaten bilmemektedir."

Ayhan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin "Petrol anlaşması ile her yıl 10-20 milyar dolar kaynak sağlıyoruz. Lozan'da kaybettiğimiz haklarımızı bugün bu anlaşma ile telafi ettik" dediği hususun açılığa kavuşması gerektiğine de dikkat çekerek, bunun bütçenin hangi kaleminde gelir olarak yer alacağını sordu.

"BUNLAR REFORM FALAN DEĞİL"

Dün ekonomide sözde reform paketinin bir kısmının açıklandığını, iktidarın milleti nasıl kandıracağını şaşırdığını belirten Ayhan, açıklanan konuların 1,5 yıl önce Resmi Gazete'de yayımlanan '10. Beş Yıllık Kalkınma Planı'nda yer alan tedbirler olduğunu söyledi.

Ayhan basın açıklamasını şöyle tamamladı: "Bunlar reform filan değil. 12 yıldır yapılması gereken ama yapılamayan işlerin sadece bir bölümüdür. Hükümet Türkiye'yi ve ekonomiyi idare etmekten aciz hale gelmiştir. AKP döneminde ekonomi inşaat, ithalat gibi üretimi rant ağırlıklı faaliyetlere yönelmiş, yandaşlarını beslemektedir. Türkiye üretime değil, ithalata, lüks tüketime, AVM'lere boğdurulmuştur." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri