MHP'den istifa edip CHP'ye katıldı

Beyşehir ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katılan Akçabelen Belde Meclis üyesi Celal Demircioğlu'na parti rozeti takıldı
Konya'nın Beyşehir ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katılan Akçabelen Belde Meclis üyesi Celal Demircioğlu'na parti rozeti takıldı.
CHP Beyşehir İlçe Teşkilatı'nda bir basın toplantısı düzenleyen İlçe Başkanı Fikri Tokgözol, son günlerde Beyşehir'de bazı siyasal değişimler yaşandığını belirterek, bazı siyasi partilerden diğer partilere istifa ederek geçen belde belediye başkanlarının olduğunu anımsattı. Belediye başkanlarının istifasının kendi tercihleri olduğunu vurgulayan Tokgözol, "Bu konuda çok fazla polemik yapmak istemiyoruz. Ama, şunu da hatırlatmak istiyoruz. Eğer kendi beldelerine hizmet amacıyla partilerini terk edip
iktidar partisine katılma hevesi içerisindeyseler, bu bence çok sağlıklı bir düşünce şekli değil. Çünkü, AK Parti 9 yıldır iktidarda ve Beyşehir merkez dahil birçok belediye de kendilerinde olmasına rağmen bunlar kendi beldelerine hizmet getirememişlerdir. Merkezi yönetimde de vatandaşlara ne kadar hizmet ettiğini hepimiz görmekteyiz" dedi.
İstifa eden belde belediye başkanlarının uzun vadeli siyaseti düşünüyorsa tercihlerinin çok doğru olmadığı görüşlerine de yer veren Tokgözol, Akçabelen Belediye Meclisi'nde CHP'den 1 meclis üyesi bulunduğunu, MHP'den istifa ederek yuvaya dönen Celal Demircioğlu ile ise meclis üyesi sayısının 2'ye yükseldiğini belirtti.
Beyşehir'e bağlı Akçabelen Belediye Meclisi'nin MHP'li üyesi Celal Demircioğlu ise, partisinden istifa ederek AK Parti saflarına katılacağını açıklayan Belediye Başkanı Hasan Sayın'a tepki göstermek amacıyla böyle bir tercihte bulunduğunu belirterek, "MHP'li iken istifa eden belediye başkanımızın istifa gerekçesini bilmiyorum. Ama halktan gelen böyle bir talep yok. Hatta halkımızın seçim ortamında istifa etmesine tepkisi oldu" diye konuştu.
Açıklamaların ardından CHP İlçe Başkanı Tokgözol, Demircioğlu'na parti rozetini takarak, katılımından dolayı teşekkür etti.
Öte yandan, MHP Beyşehir İlçe Başkanı Yusuf Erdoğan gazetecilere yaptığı açıklamada, Akçabelen ve Yenidoğan beldelerinde belediye başkanlarının istifa etmesinin ardından meclis üyeleri ile ilgili herhangi bir istifa dilekçesinin kendilerine ulaşmadığını belirterek, "Sadece Gökçimen Belediyesi'ndeki MHP'li 5 meclis üyesinin belediye başkanı ile birlikte istifa dilekçesi partimize ulaştı. Bunun dışındaki istifalardan kulağımıza gelenler dışında bir bilgimiz yok" dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri