Mhp'den Devlet Nişanı Tepkisi: Tc'nin Kaldırılması Düpedüz Türk Düşmanlığıdır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, eski nişanlarda yer alan Atatürk silueti ve TC yazısının yeni nişanlardan kaldırılmasına tepki gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, eski nişanlarda yer alan Atatürk silueti ve TC yazısının yeni nişanlardan kaldırılmasına tepki gösterdi. Yalçın, “Devlet nişanlarından Türkiye Cumhuriyeti’ni vurgulayan iki baş harfin kaldırılması, düpedüz Türk düşmanlığıdır.” dedi.

MHP’li Yalçın, yaptığı açıklama ile devlet nişanları yönetmeliğinde yapılan değişikliğe tepki gösterdi. AK Parti’nin Türk adını her türlü resmi ve özel belgeden kaldırmaya yönelik operasyonlarının büyük bir hızla sürdüğünü iddia eden Yalçın, son olarak Türkiye’nin tanıtımına ve uluslararası ilişkilerine katkıları dolayısıyla yabancılara verdiği Devlet, Cumhuriyet ve Liyakat Nişanları'nın şekillerinin değiştirildiğini belirtti. Yalçın, “Eski nişanlarda yer alan Atatürk silueti ve TC yazısı yeni nişanlardan kaldırılmıştır.” diye kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil ve sembolize eden, çağrıştıran her değer ve belgeden Türk adının, Atatürk izinin ve resminin silinmesinin millet tarafından kaygıyla karşılandığını savunan Yalçın, şu ifadeleri kullandı: “Devlet nişanlarının verilme usulleri hakkındaki yönetmeliğin 6. Maddesi'nin (e) Fıkrası'nda yapılan değişikliğe göre, ay yıldız motifi ve TC harfleri nişanın kompozisyonundan kaldırılmıştır. Bunun yerine Başbakan Erdoğan’ın isteği doğrultusunda beyaz ve kırmızı mine uygulanması öngörülmektedir. Devlet nişanlarından Türkiye Cumhuriyeti’ni vurgulayan iki baş harfin kaldırılması, düpedüz Türk düşmanlığıdır.”

"DEMOKRATİKLEŞME PAKETİNE HİZMETİ GEÇENLERİ ÖDÜLLENDİRMEK"

Atatürk siluetinin kaldırılmasına sert tepki gösteren Yalçın, Atatürk’ün hatıralarını birer birer silerek, aslında Türk milletine ait ne varsa yavaş yavaş ortadan kaldırmak istendiğini ileri sürdü. Yalçın, “Devlet nişanları yönetmeliğinde yapılan değişikliklerin bir başka sebebi de sözde demokratikleşme paketine hizmeti geçenleri ödüllendirmektir. Söz konusu değişiklikler bu meşum paketin mimarlarını, saman çöpünden iktidar gemisini yüzdürenleri, ihanetin kâğıttan kahramanlarını, madalya paketiyle, memnun ve mesrur etmek üzere yapılmıştır. Nişan ve madalyalar yabancılara verildiğine göre, Türkiye Cumhuriyeti lafzını nişanlardan kaldırtan Başbakan Erdoğan 'Akmareşal liyakat nişanı'nı, yıllardır Türkiye Cumhuriyeti’ne düşmanlık eden İmralı canisinin seve seve boynuna asacağı bir mükâfat hâline getirmiştir. İktidarın, yeni yönetmeliğe göre ilk sırayı, kendisini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak görmeyen bölücü başı Öcalan’a vermesi sürpriz olmayacaktır.” iddiasında bulundu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri