MHP’de, muhaliflere haber operasyonu

MHP'den ayrılacak kişilerle "milliyetçi-muhafazakar" kesimden bazı isimlerin biraraya gelerek yeni bir parti kuracakları haberinin ardında bakın nasıl bir senaryo çıktı.

 “Milliyetçi-muhafazakar kanatta yeni bir parti oluşumu” iddiaları, siyaset arenasını dalgalandırdı. Yeni partinin kurucuları arasında gösterilen isimlerin bütün bunlardan habersiz olduklarını açıklamaları ise haberin özel amaçlı yapıldığı iddialarını gündeme getirdi.
 
Milliyetçi-muhafazakarların yeni bir parti kuracağına ilişkin ilk haber MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yakınlığıyla bilinen Etikhaber.com isimli internet sitesinde yer aldı. Haberde dikkat çeken ise MHP içinde Bahçeli’ye muhalefetiyle bilinen isimlerin bu parti içinde yer alacak olduğu iddialarının ortaya atılması idi.
 
4 Kasım’da yapılan MHP Büyük Kongresinde Bahçeli’nin yanında yer almayan bütün isimler, kurulacağı iddia edilen bu partide yer alacağı iddia ediliyordu. Bahçeli’ye rakip olan Koray Aydın, daha önceki dönemde adaylık girişiminde bulunmuş olan Ümit Özdağ’ın yanı sıra adı potansiyel lider olarak görülen isimler de bu potanın içine konulmuştu.
 
Meral Akşener, Sinan Ogan’ın gelecekte parti içinde bir çıkış yapmasının önü, yeni parti kuracaklar arasında gösterildi.
 
“Milliyetçi-Muhafazakar” yeni parti iddialarının daha inandırıcı olması için bazı isimler de sos yapılmaya ve ciddiyet boyutu katılmaya çalışıldı. Halen bir partinin genel başkanı bile MHP içindeki hesaplaşmaya sos yapılmaya çalışıldı.
 
BBP lideri Mustafa Destici, Yurt Partisi lideri Sadettin Tantan bunlar arasında gösterildi. Hiçbir temele dayanmayan partiye isim bile yakıştırıldı. Bu isim de iki liderin başında bulunduğu partilerden hareketle yakıştırıldı:
 
"Yurtta Birlik Hareketi Partisi"
 
Söz konusu site, bu haberi “Ankara kulislerinde sohbetlere konu olan” iddialar olarak yayınladığını belirtirken, bir de ileri adım atma yoluna gitti. “Bahse konu olan iddialarla alakası olmadığını belirten herkesin açıklamasını yayınlamaya hazırdır” diyerek, habere muhatap olan isimleri de ikilem arasında bıraktı.
 
Haberde adı geçen isimlerden bazı isimler, Rotahaber’e konu ile ilgili görüşlerini açıklarken, “Aslı olmayan bilgilerle yapılan haberlerle siyaset camiasında adı bilinen isimler, parti içinde etkisizleştirilmeye çalışılıyor. Yapılan bu haber gerekçe gösterilerek yakında MHP’nin başındaki isim tarafından suçlanacak ve ‘bunlar zaten kendilerine yer arıyor’ muamelesi uygulanacak” dediler. Rotahaber

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri