MHP'de kurultay günü

MHP'nin 10'uncu Olağan Kurultayı bugün Ankara'da yapılıyor.

BAHÇELİ'NİN KONUŞMASINDAN..

-Salonda bulunan ve televizyon bizi izleyen aziz vatandaşlarımızı selamlıyorum. Kurultayımızın hayırlı ve uğurlu geçmesini Allah'tan temenni ediyorum. Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve kurucumuz Alparsla Türkeş'i rahmetle anıyorum.

-Türkiye'nin en güzel renkleri bugün başkentte toplandı. Ülkemin her köşesinde vatan millet sevgisi olan herkes buraya koştu.

-Yenilmedim, yenilmeyeceğim, yıkılmadım yıkılmayacağım diyen millet sevigisi Ankara'da buluştu.

-Esnaf, çiftçi, memur, işçi, sanayici, Ankara'dan çıkacak gür çağrıya kilitlendi. Biçare bekleyen insanlarımızı bu salondan fışkıracak ruha kilitlendi.

-Gelecek ümitlisi olan herkes üçhilale kilitlendi.

-Milliyetçi Hareket varsa umut vardır..

-AKP tercihini yapmıştır. Karanlık seçimini Barzani'yle gurur duyarak milletimizin gözüönünde yapmıştır.

-Başbakan varsaın şeref kartınınİmralı'ya gömsün. Siz bunlara bakmayın, mümtaz fertler bu salondadır.

-2023 projesini 1997 yılından beri gündeme getiren MHP'dir. Başbakan ERdoğan 2023 projesinin kendisine maletmekten vazgeçememektedir.

-Geçmişin çok, bugünün az ve geleceğin hiç konuşulmadığı siyasi ortamın yaygınlaşması hepimizi düşündürmelidir.

DAVETLİLER VE BAHÇELİ SALONA GİRDİ

Olağan Büyük Kongresi'nin yapıldığı Arena Spor Salonu'nda delegeler ve misafirler yerlerini almaya başladı.

Kongre başlamadan önce salon çevresinde geniş güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü. İçeri giremeyenler için salon dışında çadır oluşturuldu, kongre görüntüleri için dev ekran yerleştirildi.

Kırmızı beyaz bayraklarla süslenen salonda platformun üstünde büyük Türk bayrağı, iki yanında da Atatürk ve Alparslan Türkeş fotoğrafları ve hemen altında da iki led ekran yer alıyor.

Salonda ''Devletsiz millet olmaz, milletsiz devlet olmaz'', ''İlkesi olmayanın ülkesi olmaz, ülküsü olmayanın ilkesi olmaz'', ''Biz büyük Türk milletiyiz'' ve ''1000 yıldır kardeşiz biz'' şeklinde pankartlar asıldı.

''Türk milleti sensiz asla'' sloganı ile toplanan kongrede salon içerisinde Genel Başkan Devlet Bahçeli ve genel başkan adaylarından Koray Aydın taraftarlarının karşılıklı sloganlar attıkları görüldü.

Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisini tamamlamasının ardından salonda sigara içilince, uyarı anonsu yapıldı.

Basın mensuplarının yoğun ilgisine karşılık yeterli yer sağlanmadığı için bazı medya görevlileri kongreyi ayakta izliyor.

Genel Başkan Devlet Bahçeli, salona geldi.
 

KURULTAY BİR İLKE SAHİP OLUYOR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) bugün 10. Olağan Kurultay ile yeni genel başkanını seçecek. Kurultayda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanı sıra 10 isim daha MHP'nin genel başkanlığı için yarışacak.

Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılacak kurultayda bin 241 delege, partiye 3 yıl süreyle kimin genel başkan olacağını belirleyecek. Kurultayda, başka seçimler de yapılacak. Genel başkanın yanı sıra Merkez Yürütme Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleri de seçilecek. Bugün yapılacak kurultayda belirlenen kadro, partiyi yerel seçimlere taşıyacak.

Nurhan Karakan'ın genel başkan adaylığı yarışına girmesi ile MHP'de ilk yaşanmış oluyor. Bazı adayların daha kurultay başlamadan çekilmesi bekleniyor.

241 DELEGE OY KULLANACAK

Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılacak 10'uncu olağan kurultayda bin 241 delege oy kullanacak.

"Türk Milleti, Sensiz Asla" sloganı ile düzenlenecek kurultayda, genel başkanın yanı sıra Merkez Yürütme Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleri de seçilecek.

Partinin 15 yıldır liderliğini yapan Devlet Bahçeli'nin yanı sıra 10 isim daha MHP'nin genel başkanı olabilmek için yarışacak.

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin karşısındaki en güçlü adayın Trabzon Milletvekili Koray Aydın'ın olması bekleniyor.

İŞTE YARIŞACAK 10 İSİM

Genel Başkanlık yarışına katılacağını belirten on isim şöyle: Devlet Bahçeli, Koray Aydın, Seyfi Şahin, Mesut Türker, Ahmet Çakar, Sabahattin Şener, Musavvat Dervişoğlu, İsmail Hakkı Küpçü, Nuran Karakan ve Levent Temiz.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri