MHP Seydişehir İlçe Başkanı Ahmet Altunel oldu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Bal: ''Sayın Başbakan 'tepem attı, Esat'ı uyardım' diyor. Böyle olunca Suriye ile savaşın eşiğine geldik''
MHP Seydişehir İlçe Başkanlığına Ahmet Altunel seçildi.
     Seydişehir Belediye Salonu'nda yapılan 10. olağan kongre, divan kurulunun oluşturulması saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
     Kongrede Seydişehir MHP İlçe Başkanlığı için iki aday yarıştı. 254 delegenin oy kullandığı seçimde adaylardan Mustafa Şahin 121 oy alırken 131 oy alan Ahmet Altunel ilçe başkanlığına seçildi. 2 oy geçersiz sayıldı.
     Seydişehir'de her zaman Milliyetçi Hareket Partisinin karşılık bulduğunu ifade eden MHP Konya İl Başkanı Ali Yücel; ''Seydişehir bize destek veren büyük ilçemiz. Kongreler önemli süreçler. MHP genel başkanımızın da mesajında belirttiği gibi iki ifade var. Bölücülüğe ve hırsıza soysuza karşı demir yumruk olacaktır ifadesi var. Bu çok önemli. İkincisi de karanlığa ve ümitsizliğe yıldız olacaktır ışık olacaktır diye... Milliyetçi Hareket Partisinin böyle iki tane büyük ulvi bir görevi var. Bunları yerine getirmek ise ancak parti teşkilatlarını kongreleriyle olabiliyor. Ben kongrenin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.
     MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ise Türkiye'nin dış politikasını eleştirdi.
     ABD'nin enerji politikalarının Türkiye'yi savaşın eğine getirdiğini iddia eden Bal, şunları kaydetti:
     ''Sayın Başbakan 'tepem attı, Esat'ı uyardım' diyor. Böyle olunca Suriye ile savaşın eşiğine geldik. Bir ayağı Konya'da bir ayağı dünyada olan Dışişleri Bakanı ver yansın ediyor. Suriye ile harp edeceğiz. İslamı ikiye ayıran, bir kısmı ılımlı bir kısmı terörist diyen zihniyet büyük Ortadoğu projesini tanzim eden zihniyettir, o da ABD'dir. Büyük Ortadoğu projesinde 33 ülke var. Açıkça kendileri ifade ediyor bu 33 ülke ya sınırlar değişecek ya siyasi rejimleri değişecek ya da yöneticileri değişecek. Neye göre değişecek Amerika'nın enerji politikalarına göre... Türkiye'nin eş başkanına da sen bu projeye destek vereceksin diyorlar. Peki Libya'ya destek verdiler ne oldu. 28 milyar dolar müteahhitlik hizmetlerinin üzeri çizildi.''
     Kongreye Kadınhanı Belediye Başkanı Hulusi Çokgel, MHP Konya İl Genel Meclis Üyesi Yılmaz Ünal, Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Belediye Meclisi üyeleri, belde belediye başkanları ve partililer katıldı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri