Mhp: Sandık Tutanaklarında Akla Hayale Gelmeyecek Bir Oyunla Karşılaştık

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, "Sandık tutanaklarında akla hayale gelmeyecek bir oyunla karşılaştık. Seçim işleri ve hukuk komisyonumuz konuyu takip ediyor, gerekli şikâyet ve bilgilendirmeleri yaptık, konunun takipçisiyiz." dedi. Cumhurbaşkanlığı..

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, "Sandık tutanaklarında akla hayale gelmeyecek bir oyunla karşılaştık. Seçim işleri ve hukuk komisyonumuz konuyu takip ediyor, gerekli şikâyet ve bilgilendirmeleri yaptık, konunun takipçisiyiz." dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tutanaklarda hatalı topla işlemlerinin yapılacağı duyurusunu alan ve konun üzerine giden MHP İzmir İl Teşkilatı Torbalı’da ortaya çıkan tutanak oyununu tespit etti. Gerekli her türlü hukuki girişimi yaptıklarını ve konunu takipçisi olacaklarını vurgulayan Karataş şunları söyledi: "Her birim de alınan oy toplamının 10'ar 10'ar artırıldığını gördüğümüz tutanağı tespit ettik. Bu gibi bir şaibe kesinlikle seçimlere gölge düşürebilir. Şu anda tüm ilçelerdeki sandık tutanaklarını incelemeye aldık. 50 ile biten toplam sütunlar diğer sütuna 61 ile geçiyor. Diğer sütunlarda da durum farklı değil. Toplamda 8 sütun olması gerek tabloda 7 sütun bulunuyor. Bu ne manaya gelmektedir? YSK ve il ve ilçelerdeki seçim kurulları bu konuya çok dikkat emelidir. MHP ve teşkilatları olarak konun takipçisiyiz. Basınımız yoluyla kendini sorumlu hisseden, “oyum namusumdur” diyen herkesi göreve çağırıyorum." şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri