Mhp: Rüşvetçiler Hayırsever, Hırsızı Yakalamak Suç Haline Geldi

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Türkiye’de rüşvetçiliğin hayırseverlik, hırsızı yakalamanın ise suç haline getirildiğini iddia etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Türkiye’de rüşvetçiliğin hayırseverlik, hırsızı yakalamanın ise suç haline getirildiğini iddia etti. Partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında hükümeti eleştirerek, “AKP, '3 Y' dedi. ‘Yeriz, yedirmeyiz, yargılatmayız’ mı demek istiyor bununla şimdi? Daha önce bunun tam tersini söylemişti.” şeklinde konuştu.

‘AKP KUMPAS İÇİNDE KUMPAS KURUYOR’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Dost darbesi” ifadesine de atıfta bulunan Milletvekili Ayhan, “AKP, dostunu açıklamalıdır darbe yediyse. Hangi dostundan darbe yediğini açıklamalıdır. Hangi şartlarda yediğini, isim isim, kurum kurum söylemelidir. Öyle yuvarlak laflarla Sayın Başbakan’ın söylediğiyle olmaz. Paralel devlet diye bahsettiklerinden kimi kastediyor? Çok net bir şekilde söylemeleri lazım. Kimi kastettiğini açıklaması lazım isim isim, kurum kurum. Yandan yönden dolaşarak, şöyle kıvırarak konuşmayla bu işi becermeleri mümkün değil. Milletin önünde kim kumpas kurduysa o kumpası kuranları da gayet açık, paralel devleti de söylemesi lazım. AKP şimdi, ‘Kumpas kuruyor’ dediklerine kumpas içinde kumpas kuruyor. Şimdi ne olacak böyle? Yeniden yargılama diyorlar. Yeniden yargılamada Deniz Feneri’ni de yeniden yargılayacaklar mı?” dedi.

‘İÇİŞLERİ BAKANI ÜLKEYE KİMİN MİLYAR DOLAR KAYBETTİRDİĞİNİ İSİM İSİM AÇIKLASIN’

Rüşvetçi ve hırsızların yardımsever olduğunu söyleyen Ayhan, “Hakim ve savcılar militan oldu, utanmazlık mağduriyet olarak tanımlanmaya başladı. Böyle bir şeyin olması mümkün değil. İçişleri Bakanı, ülkede darbe girişimlerine benzer olayların olduğunu ifade ediyor. Kimin yaptığını söylesin. Ne yaptığını söylesin. Açık beyan. AKP oraya bunları söyleyebilecek 320 milletvekilinden bir adam bulamadı. Elbette onu gelince önü arkası belli olmayan, ne olduğunu ifade edemediği birtakım sözleri söylemek zorunda kalacak. Ülkenin bu olaylar nedeniyle kaybettiği milyar dolarların ne olduğunu, arkasından kim olduğunu söylemek zorunda o İçişleri Bakanı. Televizyona çıkıp da konuşmak olmaz. Kim o? İsim isim. O koltuklar, sorumluluk koltuğudur. Devlet işi, ciddiyet isteyen bir iştir.” diye konuştu. İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın sorumluluk mevkisinde biri olduğunu dile getiren Ayhan, spekülasyon yapan kişileri isim isim söylemezse iftira atmış olacağını öne sürdü.

'TARAFSIZLIĞINI GÜÇLENDİRDİĞİ HSYK’DAN BUGÜN, 'YANDIM ALLAH' DİYOR'

Başbakan Erdoğan’ın, 12 Eylül 2010 referandumundan önce Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)’nun oluşturulması esnasında, “Siyasi müdahalelerden, ideolojik kamplaşmadan kurtarılıp tarafsızlığını güçlendiriyoruz.” şeklindeki konuşmasından bölümler okuyan MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan, “Tarafsızlığını güçlendirdiği HSYK’dan bugün, 'Yandım Allah' türküsü çağırarak şikayetçi oluyor. Artık Türkiye’de hırsızlık suç değil, hırsızı görmek, hırsızı yakalamak suç haline geldi. 2 bin civarında polisi yerinden ettiler. Aynı polisler başkaları için operasyon yaparken Sayın Başbakan’ın söyledikleri de çok net, açık bir şekilde ortadadır.” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın bazı savcılar hakkında soruşturma izni verip bazılarına vermesini de eleştiren Ayhan, “Belki herkese soruşturma izni verselerdi, kumpas içinde kumpaslar ortaya çıkacaktı. Dalgalı kurların zararı hesaplanabilecektir. HSYK, bakan kurulu olmaktan uzaklaşmalıdır.” dedi.

'BORSANIN ÜÇTE İKİSİ, YÜZDE 1’İNDEN DAHA AZ KİŞİNİN ELİNDE'

Operasyonlarda borsa zarar gördüğü şeklinde hükümet üyelerinin açıklamalarının aslında zenginlerle işbirliği yapmayı gizleme olduğunu öne süren Emin Haluk Ayhan şunları kaydetti: “Borsada toplam yatırımcı sayısının yüzde 1’inden daha az bir kısmı, borsanın üçte ikisine sahip. Yerli bireysel yatırımcılara ait 38 milyar liralık senedin 22 milyar lirası, 3 bin kişinin altında. Bunun anlamı, toplam yerli yatırımcının 1 milyon 753 bin olduğunu dikkate alırsanız, sadece 3 bini 38 milyarın 22 milyarına sahip. Bunu şunun için söyledim, borsadaki değişikliklerin vatandaşları etkilediğini ifade etmek faizcilerle, zenginlerle işbirliği yapmanın, onlara üzülüvermenin gizlenme amacını güder.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri