Mhp Milletvekili Yılmaz: Başbakan 12 Eylül Darbe Hukukuna Rahmet Okutuyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, 17-25 Aralık asrın yolsuzluğunu ortaya çıkaran polislerin alınmasını, başında Başbakan’ın bulunduğu, Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı’nın, alt bürokratlar ve hakimlerden...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, 17-25 Aralık asrın yolsuzluğunu ortaya çıkaran polislerin alınmasını, başında Başbakan’ın bulunduğu, Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı’nın, alt bürokratlar ve hakimlerden oluşturduğu yapının operasyonu olarak değerlendirdi. Yılmaz, "Bu gün yapılan 28 Şubat’ta, 12 Eylül’deki Kenan Evren’in hukukuna rahmet okutan, sadece Başbakan’ın talimatıyla yürütülen hukuk dışı bir uygulamadır." dedi.

17-25 Aralık’ta devletin organize şekilde soyulduğunun ortaya çıkmasının ardından Başbakan’ın bunu 'kendisine dış kaynaklı yapılan bir darbe' olarak adlandırdığını aktaran Yılmaz, "Başbakan hırsızlıkları, devletin soyulmasını yok sayarak kurduğu havuz medyasıyla beraber yapığı algı operasyonuyla bu süreci atlatmaya çalıştı. Şimdi cumhurbaşkanı seçimi var. Gerek içerde gerek dışarda itibar kaybeden Recep Tayyip Erdoğan, 17-25 Aralık operasyonunu yapan polisler başta olmak üzere, Kürt kökenli vatandaşların oyuna ihtiyaç duyduğunu hesaba katarak KCK operasyonunu yapan, millete, polise, kundaktaki bebeklere kadar acımasızca kurşun sıkan hain teröristlere karşı operasyon yapan polislere yönelik suçlu sanki bunlarmış gibi bir operasyon yaptı. Ortaya koyabildikleri bir tane delil yok, suç unsuru oluşturacak bir tek belge, done yok. Milletin önünde cereyan etti ki, hukuk açısından, evrensel hukuka aykırı bir yapıyla, ifadeler bile alınmayan bir adli süreç geçti." değerlendirmesinde bulundu.

Polislerin gözaltına alınmasına ‘kurgulanmış organize bir operasyondur’ diyen Milletvekili Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti. "Başbakan 6 aydır 'operasyon yapacağız, bunla ilgili hazırlıklar yapıyoruz' diyordu. Meclis'te başta HSYK olmak üzere birçok değişikler yapıldı. Facebook sayfasında Başbakanı öven, hakkında kara para aklamaktan, fuhşa aracılık etmekten, altın kaçakçılığına kadar birçok suç isnat edilen İranlı bir kişiyi serbest bırakan hakimi dizayn edilen Sulh Ceza Hakimliği’nin başına getirilerek operasyon yapıyorlar. Nerede kaldı bağımsız yargı, hukukun üstünlüğü?"

Bugün gelinen noktada Tayyip Erdoğan hukukunun tesis edildiğini vurgulayan Yılmaz şunları söyledi: "TBMM'de sayısal çoğunluğa dayanarak HSYK’da yapılan değişiklikle hakim ve savcılar gönderildi. Başbakanı öven, kendisine yakın, yakınları AKP üyesi olan hakim ve savcıları buralara atanmış. Bu yapının tamamlanmasıyla beraber ‘hakimlikleri kurduk artık operasyonlara başlayabiliriz’ diye konuştu Başbakan. Bu hukuk operasyonu mudur, adli yargılama mıdır, bunu hukukun neresine koyabiliriz? Tamamen başında Başbakan’ın bulunduğu Adalet ve İçişleri bakanlarının oluşturduğu yargı sisteminin operasyonudur. Hukukun üstünlüğünü yerine getirmezseniz 17-25 Aralık’ta yapılan asrın yolsuzluğunu ortadan kaldıracak şekilde bir algı yöntemiyle; hırsızlıkları, yolsuzlukları ortaya çıkaran, PKK ve KCK’lılara yönelik operasyonu yapan, devletin içine sızmış bir takım yapıları Selam Tevhit dosyasıyla ortaya çıkaran polisleri suçlu noktasına korsanız adaleti 28 Şubat ve 12 Eylül’deki Kenan Evren’in hukukundan daha ağır şartlarda bir hukuk katliamıyla karşı karşıya kalırız. Bu gün yapılan 28 Şubat’ta, 12 Eylül’deki Kenan Evren’in hukukuna rahmet okutan, sadece Başbakan’ın talimatıyla yürütülen hukuk dışı bir uygulamadır." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri