Mhp Milletvekili Işık, Başbakan’a Cizre Ve Silopi’yi Sordu

MHP Kütahya Milletvekili Prof.Dr. Alim Işık, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi. Işık, PKK tarafından Şırnak’ın Cizre ilçesi ile Silopi’de özerklik ilan ettiği...

MHP Kütahya Milletvekili Prof.Dr. Alim Işık, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi. Işık, PKK tarafından Şırnak’ın Cizre ilçesi ile Silopi’de özerklik ilan ettiği yönünde medyaya da yansıyan görüntü ve haberleri sordu.

MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık, Cizre ve Silopi’de özerklik ilanı yönünde medyada yayımlanan haberleri Meclis gündemine taşıdı. Işık tarafından cevaplanması istenen sorular şöyle: "Anılan terör örgütü eylemlerine karşı güvenlik güçlerinin herhangi bir müdahalede bulunmamasının gerekçeleri nelerdir? 'Sözde çözüm sürecinin' zarar görmemesi için güvenlik güçlerine müdahalede bulunulmaması için hükümetinizce talimat verildiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise hükümetinizce verilen bu talimatlar suç değil midir?

PKK terör örgütü mensuplarının, Silopi ili Zap Mahallesi’nin ismini kısa süre önce aynı yerde çıkan çatışmada öldürülen S. Y. isimli teröristin kod adı olan ‘Gelhat Piroz’ olarak değiştirmeleri ve özerklik ilanına ilişkin görüntüleri sosyal paylaşım sitesine de yükleyerek paylaşmaları hükümetinizce nasıl değerlendirilmektedir?

PKK’nın gençlik ve asayiş birimi olarak bilinen kolu YDG-H adına açıklama yapan yüzü kapalı örgüt mensuplarının 'Öcalan’ın Nevruz’daki mesajından sonra Kürt özgürlük hareketi (PKK) ateşkes ilan etmiş güçlerini kuzeyden (Türkiye) çekmeye başlamıştır. Bu aşamadan sonra Türk devletinin yasal düzenlemeler yaparak üzerine düşeni yapması gerekiyordu. Aradan 20 ay geçmesine rağmen AKP sürece samimi yaklaşmayıp oyalama politikalarıyla iktidarını güçlendirmeye başlamıştır. Kürt halkını fiziken yok edemeyen emperyalist sistemin bölgedeki aktörü olan Türk devleti kültürel soykırımı da gündemine almış başta Kuzey Kürdistan (Güneydoğu) olmak üzere 4 parça Kürdistan’da çeşitli baskılar altında bunu pratiğe koymuştur. …. Zap Mahallesi’nde özerkliğimizi ilan ettik. Düşman bu mahallelere giremeyecektir. Hiçbir zaman da girmesine izin vermeyeceğiz.' şeklindeki açıklamaları hakkında hükümetinizce nasıl bir işlem yapılması düşünülmektedir?

Anılan konuda ve hükümetiniz ile PKK terör örgütü arasında yürütülen sözde çözüm süreci hakkında TBMM ve aziz Türk milletine bir açıklamada bulunulması düşünülmekte midir? Hükümetinizce anılan özerklik ilanlarının tanınmadığı ve yapılacak yeni özerklik ilanlarının önlenmesi için nasıl bir eylem planı yapılmıştır?" CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri