Mhp Karacabey’de Toplu İstifa

MHP İlçe başkanı Fevzi Kahraman ve 18 yönetim kurulu üyesinin yanı sıra Belediye Başkanı Ergün Koç, partiden istifa etti.

MHP İlçe başkanı Fevzi Kahraman ve 18 yönetim kurulu üyesinin yanı sıra Belediye Başkanı Ergün Koç, partiden istifa etti.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karacabey ilçe yönetimi, belediye başkan adayı belirlemede iradelerinin yok sayıldığını gerekçe göstererek istifa etti. MHP’den aday adaylığı başvurusunda bulunan Belediye Başkanı Ergün Koç da partisinden istifa ettiğini bildirdi.
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç’un üç hafta önce transfer ederek yerel seçimlerde aday göstermeyi hedefleyen Fevzi Kahraman başkanlığındaki MHP ilçe yönetimi, daha önce il yönetiminin karşı tutumu sonucunda toplu istifalarını vermişti. Ancak varılan mutabakat sonrasında kamuoyu yoklamasıyla aday belirlemede yine ipler koptu. MHP Genel Merkezi tarafından bin 6 kişiyle telefon yöntemi kullanılarak yapılan anketten Belediye Başkanı Ergün Koç’un yüzde 26.9, diğer aday Ayhan Tayfur’un yüzde 28.3 oy aldığı bilgisinin kendilerine not şeklinde verildiğini açıklayan MHP İlçe Başkanı Fevzi Kahraman, ‘Oysa bizim yönetim olarak gerçekleştirdiğimiz temayülde sayın Ergün Koç önde çıkmıştı. Keşke ilk istifamız kabul edilseydi de iş buralara gelmeseydi. Biz tarihinde ilk kez MHP’li bir belediye başkanına kavuşan Karacabey’de seçim kazanmak için yola çıkmıştık. Önümüze sandık konulacaktı ancak bize iki gol birden atıldı. İrademiz yok sayıldı. Hem MHP üyeliğinden hem de ilçe başkanlığı görevinden istifa ediyorum.’ dedi.
MHP ilçe binasında düzenlenen basın toplantısında duygulu bir veda yapan Fevzi Kahraman’la birlikte toplam 18 kişi partiden istifa etti.
KOÇ : SEVİNEREK İSTİFA EDİYORUM
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç da düzenlediği basın toplantısında 3 hafta öncesinde MHP’ye üye olurken gözyaşları döktüğünü ancak bugün karşılaştığı durum sebebiyle sevinerek istifa ettiğini söyledi. ‘Heyecanla yola çıkmıştık.’ diyen Koç, ‘Adres aramaya ihtiyacım yok. Yarına ilişkin bir derdim yok. Gerekleri değerlendirmeleri yaptıktan sonra yol haritamızı belirleyeceğiz.’ diye konuştu.
Ergün Koç, istifa dilekçesini MHP İlçe Başkanlığı’na gönderirken, MHP İlçe Fevzi Kahraman da istifa dilekçelerini direk partinin Genel Merkezi faks ve posta yoluyla ulaştıracaklarını belirtti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri