Mhp İl Başkanı Çetinkaya: Ankara’nın Güvenliği Alarm Veriyor

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Ankara sokaklarında yaşayan Suriyelilerin durumunun içler acısı olduğunu belirterek, Hükümetin Suriyeli sığınmacı olayında yaşadığı beceriksizliğin cezasını Türk milletinin çektiğini söyledi....

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Ankara sokaklarında yaşayan Suriyelilerin durumunun içler acısı olduğunu belirterek, Hükümetin Suriyeli sığınmacı olayında yaşadığı beceriksizliğin cezasını Türk milletinin çektiğini söyledi.

Suriyeli sığınmacıların Türkiye genelinde ve Ankara özelinde, fiilen ve istatistik olarak kontrolden çıktığına dikkat çeken Çetinkaya, “Mevcut önlemler ve yaptırımlar sıkıntıları gidermek için yeterli olmadı. Bu nedenle çok ivedi olarak kati tedbirlerin alınması gereklidir” dedi.

"ALTINDAĞ’DA YOĞUNLAŞTILAR"

Hemen her semtte, sokaklarda ve parklarda konaklayan sığınmacılar bulunduğuna dikkat çeken Çetinkaya, şunları söyledi: "2014 Ağustos ayı verilerine göre Ankara’da bulunan Suriyeli sığınmacıların sayısı 30 bin. Bilhassa Altındağ, Suriyelilerin yoğun ve kalıcı yaşadıkları yer haline geldi. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Hacıbayram Mahallesinde terk edilen gecekondular, Suriyelilerin kalıcı konaklama yerleri oldu. Ayrıca Hacılar ve Önder Mahallesi ile civarında gecekondularda kiracı olarak ikamet eden binlerce Suriyeli mülteci bulunmaktadır."

"İŞYERLERİNDE HUZURSUZLUK VAR"

Ankara’nın sanayi bölgeleri olan Ostim, İvedik ve Siteler’deki atölyelerde işletmeler düşük maaş ile kayıt dışı Suriyeli işçiler çalıştırıldığını ifade eden Çetinkaya, "Bu yüzden de Türk işçiler ve Suriyeli işçiler arasında büyük gerginlikler ve düşmanlıklar ortaya çıkmaktadır." diye konuştu.

"SUÇ ORANINDA ARTIŞ VAR"

Çetinkaya, sokaklarda kayıtsız ve başıboş kimselerin ikamet etmelerine istinaden suç oranlarında ciddi artışların olduğunun Emniyet Müdürlüğü verilerinde sabit olduğunu kaydetti. Çetinkaya şöyle devam etti: "Suç işleyen Suriyeli mültecilerin hiçbir kayıt ve kimlik bilgileri mevcut olmadığından haklarında idari ve adli takibat da yürütülememektedir. Dolayısıyla Ankara’mızda mevcut tablo, güvensizi sokaklar, her köşe başında perişan vaziyette dilenciler, her gün sayısı asayiş vakası ve sokaklarda, parklarda bizleri insanlığımızdan utandıran bir zavallılık ile son derece karanlıktır."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri