Mhp Grup Başkan Vekili Vural: Rüşvet Ve Yolsuzluk Paralel Çetesi Çalışıyor

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, yerel seçimlerde sandık güvenliği konusunda uyarılarda bulundu.

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, yerel seçimlerde sandık güvenliği konusunda uyarılarda bulundu. İzmir’de düzenlenen yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yürüten üst düzey beş polisin açığa alınmasına da tepki göstererek, “Rüşvet ve yolsuzluk paralel çetesi çalışıyor. İşte çete bu. Bir taraftan bu konuda şüpheli olan bir müfettişi görevlendirip ondan sonra rüşvet ve yolsuzluğa batmış olanları aklamak için operasyonu yapan polisleri almak, artık devletin çete mantığıyla yönetildiğini ortaya koyuyor.” dedi. Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Hizmet Hareketi’ne yönelik "terör örgütü" benzetmesine de tepki gösterdi.

MHP İzmir İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenleyen Grup Başkan Vekili Vural, seçim güvenliğine değindi. Sandıktan çıkacak iradenin değiştirilmesine izin vermeyeceklerini belirten Vural, sandık başında olacak kamu görevlilerini de uyararak, “Sandıklarda görev alan kamu görevlileri, sizi uyarıyorum. ‘Her türlü riski alın, arkanızda oluruz.’ diyenler var. Bakın bizim irademize uzanan bu eller hesap verir. Herkes haddini bilecek; İçişleri Bakanı, valiler, kamu görevlileri. Bu milletin iradesinin çarpıtılmasına, seçime hile karıştırılmasına izin vermemiz mümkün değildir.” şeklinde konuştu. Seçimlerde, nüfus kâğıtlarında "9" rakamıyla başlayan ithal seçmenler ortaya çıkabileceğini iddia eden Vural, “İthal seçmenlerin oy kullanmamasını temin etmek, sandık başkanlarının ve kamu görevlilerinin işidir. Bu konuda önceden hazırlanmış tezgahlarla bunun çarpıtılmasına izin vermeyeceğiz.” dedi.

‘RÜŞVET VE YOLSUZLUK PARALEL ÇETESİ’

Oktay Vural, TCDD İzmir Liman İşletme Müdürlüğü’ne yönelik yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yapan üst düzey beş polisin açığa alınmasını "rezalet" olarak yorumladı: “Rüşvet ve yolsuzluk batağına batmışları kurtarmak istiyorlar. Tablo bu, bacanak şirketini kurtarmak istiyorlar. Bu liman operasyonu, işte bacanağın devreye girdiği bir şey. Hukuk yoktur artık, liyakat yoktur, ehliyet yoktur. Bu tablo, gerçekten rezalet bir tablodur. Gözü dönmüşler, bunların ideolojisi yolsuzluk. Bu gözü dönmüş olanlardan kurtulmak gerekiyor ama gördüğünüz gibi gerek Twitter’ın kapatılması gerek liman operasyonunu yapan polislerin işten el çektirilmesi hususu doğrudan doğruya AKP’nin, İzmir’e görevlendirdiği adayı İzmirlilerin gözünden kaçırmak amacıyla yapılıyor.” diye konuştu.

‘EĞİTİM VE HAYIR İŞLERLE İLGİLENENLER’

Başbakan Erdoğan’ın Hizmet Hareketi’ne yönelik "terör örgütü" benzetmesine de tepki gösteren Vural, şunları söyledi: “Bu zihniyet, milli değerleri ortadan kaldırmak suretiyle milli barışı tehlikeye attığı gibi manevi barışı da tehlikeye atmaktadır. İnanan insanları birbirine düşman kılmak, düşmanlık üretmek. Bir taraftan terör örgütü ve Öcalan’la işbirliği yapacaksın, diğer taraftan da eğitim ve hayır işleriyle ilgilenenleri ‘terörist’ olarak suçlayacaksın. Allah akıl fikir versin. Rayından çıkmış bir başbakan var, şaşkın bir başbakan var. Bunu böyle söylüyorsun, delilin nerede ya? Nerede delilin? Hepimizi birbirimize kırdırarak kendisini kurtarmak isteyen bir başbakan var. Bu oyuna düşmemek lazım. Somut delilleri ortaya koymadan camiaların tamamını, herkesi suçlu ve düşman ilan etmek hukuka sığmaz ama her şeyden önce ahlâka, vicdana, dinimize de sığmaz. Allah bizi bu fitne fesattan korusun.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri