Mhp Genel Başkanı Bahçeli: 'Türk Yoktur' Diyen Belasını Mutlaka Bulacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Prof.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay'ın, "Türk dediğin bir sentezdir zaten. Türk diye bir ırk yok." sözleri üzerinden Erdoğan'a yüklendi.

Bahçeli, "Türk milletini inkar eden Başbakan ve zihniyetidir. Türklüğü yok sayan ve hatta daha ileri giderek Türk diye bir şey yok deme ahlaksızlığını ve rezilliğini diline dolayan da Başbakan ve zihniyetidir. Ancak hiç kimse Türk yoktur diyemez ve diyemeyecektir. Diyen de belasını mutlaka bulacak, yediği içtiği boğazına düğümlenecek, hak ettiği cevabı en yakın zamanda Türk milletinden alacaktır." dedi.

Balıkesir Belediyesi'nin toplu açılış töreni için şehre gelen Devlet Bahçeli, Kurtdereli Spor Salonu'nda partililere hitap etti. Öğlen saatlerinde kara yolu ile Balıkesir'e gelen Bahçeli, Değirmenboğazı mevkinde partililer tarafından karşılandı. Bahçeli ve beraberindekiler Balıkesir Belediyesi'ne geçti. Bir süre belediyede dinlenen Devlet Bahçeli, toplu açılış törenini yapılacağı salona geldi.

Törene MHP Genel Sekreteri Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, genel başkan yardımcıları Şefkat Çetin, Celal Adan, Sadi Durmaz, Ruhsar Demirel, Emin Haluk Ayhan, Balıkesir milletvekili Ahmut Duran Bulut, Belediye Başkanı İsmail Ok ve partililer katıldı.

ENGELLEMELERE RAĞMEN DEVAM

Törenin açılış konuşmasını yapan Başkan Ok, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Daha sonra kürsüye çıkan Bahçeli, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Balıkesir'de yaşayan her vatandaşın yanında tavizsiz şekilde duracaklarını belirten Bahçeli, "Nasıl ki, 29 Mart 2009 tarihinde Balıkesir'in ters giden talihi dönmüşse, inanıyorum ki 30 Mart 2014 tarihinde de bir adım ilerisine geçilecek ve çalışkan, hassas, sorumlu, ahlaklı ve dürüst belediyecilik anlayışı türlü engellemelere rağmen yoluna devam edecektir. Bunun için sizlerden çok şey bekliyor ve hepinizle iftihar ediyorum." dedi.

TÜRK MİLLETİNİN BİRLİĞİ OYLANACAK

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerine tam 120 gün kaldığını hatırlatan Bahçeli, "Bu seçimler Türkiye açısından hayati önemdedir. Bu seçimler geleceğimizi şekillendirecektir. Mahalli idareler seçimlerinde yalnızca belediye başkanı, yalnızca belediye meclis üyeleri, yalnızca il genel meclis üyeleri, yalnızca köy ve mahalle muhtarları seçilmeyecektir. Bunlardan daha da önemlisi Türk milletinin varlığı ve birliği oylanacaktır. Türkçemiz oylanacaktır. Vatanımızın ve bayrağımızın tekliği oylanacaktır. Milli varlığımız, milli kimliğimiz ve milli haklarımız oylanacaktır. Hükümetin tamamen iflas etmiş iç ve dış politikası değerlendirilecektir. Devletimizin akıbeti belli olacaktır. Ya yurdum diyeceğiz, ya yutulmaya razı olacağız. Ya ülkem diyeceğiz, ya topraklarımızın üleşilmesine göz yumacağız. Ya bütünlük diyeceğiz, ya bölünmeyi sineye çekeceğiz. Ya Türkiye ve Türk milleti diyeceğiz, ya da tükenmeye, dağılmaya ve parçalanmaya katlanacağız." diye konuştu.

SEVR HATIRLATMASI

94 yıl önce, vatanımızı esaret altına alma girişimlerine Balıkesir'in duyarsız kalmadığına dikkat çeken Devlet Bahçeli, şöyle devam etti: "Sevr isimli ölüm belgesi Türk milletinin hayat alanını küçülte küçülte imhayı hedeflemiştir. Türklerin Anadolu'dan çıkarılması için yüzyıllardır düşmanlık kuyruğunda nöbet tutan Haçlılar, sonunda içimizden devşirdikleri işbirlikçilerle en önemli adımlarını atmışlardır. Hatta Sevr imzalanmadan evvel, bizzat hain Damat Ferit'in öncülüğünde 12 Eylül 1919'da Kürdistan'ın kurulması konusunda yabancılarla gizli bir anlaşma yapılmıştır. Görüyoruz ki, Sevr'i diriltmeye çalışanlar güncellenerek tekrar gündeme oturmuştur. Türkiye'yi bölmeyi ve etnik temelde çözmeyi amaçlayan küstahlar yeniden gün yüzüne çıkmış, tarihi hesapları masaya çıkarmış, mevki ve makam sahibi olmuşlardır. Başbakan, pazarlığı çözüm görmüş, Oslo'dan İmralı'ya kadar PKK'yı meşrulaştırma ve masum gösterme arayışına girmiştir. Analarımızın gözyaşını kullanmış, hain niyetleri, türlü musibetleri alenileştirmiştir. Biliniz ki Türk milleti tıpkı 94 yıl önceki karanlık günlere paldır küldür gitmektedir. Başbakan ve hükümeti milli ve manevi değerlerimize suikast düzenlemek için olmadık iftira, tezvirat ve karanlık kampanyalardan istifadenin peşindedir."

PKK'YA GELİNCE KUZU GİBİ

"Türk milletini inkar eden Başbakan ve zihniyetidir." diyen Bahçeli, şöyle devam etti: "Terörist affını hayal, yıkımı proje, Kürdistan'ı vizyon, çözülmeyi misyon, parçalanmayı hedef, bin yıllık hukuku bozmayı marifet gören Başbakan ve zihniyetidir. Bölücülere Türkiye'yi vaat eden, Barzani'ye şefkat ve dostluk eli uzatan Başbakan ve zihniyetidir. PKK'ya gelince kuzu gibi olan, hak arayanlara, demokratik itirazını gösterenlere ve muhalif duranlara gelince şahinleşen Başbakan ve zihniyetidir. Türklüğü yok sayan ve hatta daha ileri giderek Türk diye bir şey yok deme ahlaksızlığını ve rezilliğini diline dolayan da Başbakan ve zihniyetidir."
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri