Mhp Genel Başkanı Bahçeli Diyarbakır Buluşmasını Eleştirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Diyarbakır buluşmasını sert bir dille eleştirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Diyarbakır buluşmasını sert bir dille eleştirdi. Türk milletinin ihanetin resm-i geçidine yüreği sızlayarak şahitlik ettiğini öne sürerek, "Caniyle Başbakan'ın fotoğrafları aynı pankarta iliştirilmiş, şehit ve şühedamızın kemikleri sızlamıştır. Biz millet olduk olalı içimizden hiç bu kadar hançerlenmemiştik. Devlet olduk olalı hiç bu kadar köşeye sıkışmamıştık. Cehaletin bugünkü kadar mevki elde ettiği bir dönem olmamıştır. İhanetin hiç bu kadar statü elde ettiği, hiç bu kadar sivrilip iktidara yükseldiği başka bir devir olmamıştır." dedi.

Başbakan Erdoğan’ın, âşığını bulmuş mâşuk gibi Barzani’yi bağrına bastığını söyleyen Bahçeli, "Başbakan'ın PKK’lılara karşı gösterdiği coşkun ve aşkın sevginin, kendi içinde tutarlı yanı her halde vardır. Buna göre Sayın Erdoğan, ya Kandil yetiştirmesidir ya Türk düşmanıdır ya da Türk milletin kanını içmeye yeminli çevrelerin özel ve gönüllü görevlisidir." şeklinde konuştu.

Diyarbakır buluşmasının Ahmet Kaya’nın ölüm yıldönümüne denk getirilmesini de eleştirilen MHP Genel Başkanı Bahçeli, oradaki törenlerde gözyaşlarına hakim olamayanları da eleştirerek, orada ağlayanların şehit düşenler için gözyaşı dökmediğini iddia etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri