Mhp, Emeklilere Ücretsiz Sağlık Hizmeti İçin Soru Önergesi Verdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, emeklilerin ücretsiz sağlık hizmeti alabilmesi için TBMM’ye soru önergesi verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, emeklilerin ücretsiz sağlık hizmeti alabilmesi için TBMM’ye soru önergesi verdi. Yalçın'ın emekliye ücretsiz sağlık hizmeti sunulması önergesinde, katılım ücreti alınmaması, özel hastanelerden yararlanabilmeleri için kolaylık sağlanması gibi maddeler yer alıyor.

MHP’li Yalçın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle emeklilerin ücretsiz sağlık hizmeti alımı için meclise soru önergesi verdi. Yalçın, verdiği soru önergesinde, Türkiye’de geçim sıkıntısı içinde yaşayan 10 milyonu aşkın emeklinin ücretlerinin yoksulluk sınırının altında olduğunu hatırlatarak, sağlık hizmetleri konusunda mağdur durumda bulunan emeklilerin, hükümetten sağlık kesintilerinin kaldırılmasını beklediğini vurguladı.

Yalçın, önergesinin gerekçesinde şu ifadelere yer verildi: “Türkiye’de geçim sıkıntısı içinde yaşayan 10 milyonu aşkın emeklinin ücretleri, ekonomik göstergelere göre yoksulluk sınırının altında bulunmaktadır. Emekliler, bugüne kadar maaşlarının iyileştirileceğine dair hükümetçe verilen sözlerin tutulmadığından yakınmaktadır. Emeklilerden katılım payı adı altında ilaç, muayene, tetkik ücreti ve muadil ilaç farkı başta olmak üzere çeşitli kesintiler yapılmakta, dolayısıyla sağlık harcamaları maaşlarını kuşa çevirmektedir.

Özel hastaneler yaygınlaşmakla birlikte ücretler konusunda serbest bırakıldıkları için emeklilerden de yüksek fark ücreti alınmaktadır. Emekliler sağlık alanında piyasanın insafına terk edilmiştir. Herhangi bir rahatsızlığı dolayısıyla bıçak altına yatması gereken emekli, ameliyat ücretini ödeyemeyeceği için, hastalığıyla yaşamak zorunda kalmaktadır. Bunun anlamı, ölümü beklemek demektir.

Bütün bu olumsuzluklara rağmen emekli kesimi, gündelik hayatta boğuştukları zorlukların bir nebze azaltılması için en azından sağlık kesintilerinin kaldırılmasını beklemektedir.”

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A SORULAR

Önergede Başbakan Erdoğan’a aşağıdaki soruları yöneltildi: “Hükümetinizce emeklilerin sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesine dönük bir çalışma yürütülmekte midir? Emeklilere ücretsiz sağlık hizmeti verilerek zorlu hayat şartlarının kolaylaştırılmasına bir nebze katkıda bulunulması düşünülmekte midir? Buna bağlı olarak, emeklilerden kesilen katılım paylarının kaldırılması gündemde midir? Özel hastanelerden emeklilerin de yararlanabilmesini sağlayacak bir düzenleme planlanmakta mıdır? Bütün bu hususlar gündeminizde değilse, emeklilerin sağlık harcamalarına katkıda bulunmak üzere maaşlarında ekstra artış sağlanması bir alternatif olarak değerlendirilmekte midir?” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri