Mhp: Bu Sistemin Dershaneye Bağımlılığı Azaltabileceği Kanaatinde Değiliz

MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, AK Parti’nin eğitim sistemini yapboza çevirdiğini, her gelen bakanın reform adı altında sistemi içinden çıkılmaz bir hale soktuğunu iddia etti.

MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, AK Parti’nin eğitim sistemini yapboza çevirdiğini, her gelen bakanın reform adı altında sistemi içinden çıkılmaz bir hale soktuğunu iddia etti. Son olarak SBS yerine ortaokullarda 12 sınavın getirilmesini eleştiren Vural, bu durumun dershane açığını kapatmak yerine daha da arttıracağını söyledi. MHP İzmir İl Başkanlığı'nda gündemdeki konularla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Vural, Türkiye ile Suriye arasında yaşanan gerginliklerin savaş değil, diplomasi yoluyla çözülmesini istedi.

'TÜRKİYE’NİN ELİNE KAN, GÖZYAŞI VE FİTNE BULAŞMIŞTIR'

Türkiye’nin dış politikada yanlış strateji uyguladığını iddia eden Grup Başkan Vekili Vural, “Geldiğimiz bu noktada Türkiye, maalesef Ortadoğu'da sıcak çatışmanın, ayrışmanın, kan ve gözyaşının tarafı haline gelmiştir. Türkiye’nin Ortadoğu’daki çıkarı, yumuşak güç olmaktan geçmektedir. Türkiye'nin silah, kan, ayrıştırma politikaları menfaatine değildir. Tarihimize de medeniyet anlayışımıza da aykırıdır. Maalesef böyle bir yapılanma, uzun dönem bir istikrarsızlığı bölgemize yerleştirmiştir. Bugün Irak’ta 10 yıldan bu yana istikrar söz konusu değildir. Maalesef bugün Suriye’de 2,5 yıldan bu yana, 'Ha bu bayramda gidecek, ha öbür bayramda gidecek' denilen Suriye’de rejim sorunu bir etnik sorun haline, bir iç savaş haline dönüşmüş ve bölgesel bir savaş denklemi içine sokulmuştur. Maalesef Türkiye, istikrar ve barışı hedefleyen milli bir politika ile bölgenin iç dinamiklerini harekete geçirecek bir inisiyatif kuramamıştır. Oysa ki Türkiye’nin menfaati, bunu gerçekleştirmekten geçmektedir. Maalesef Türkiye’nin eline kan, gözyaşı ve fitne bulaşmıştır. İçeride ve dışarıda fitneyi tetikleyen bir politika, bizim ecdadımıza, tarihimize aykırı bir politikadır.” dedi.

'BAŞBAKAN G20 ZİRVESİNDE SURİYE KONUSUNU TERSİNE ÇEVİRMELİ'

Suriye ile savaşa girmek yerine diplomasi yoluyla bu işin çözümlenmesi gerektiğini, bu konuda da en önemli adımın G20 zirvesi olduğunu söyleyen Oktay Vural, “O bakımdan Başbakan, G20 zirvesiyle bu müdahalenin doğuracağı riskleri gündeme getirmelidir. Diplomasi seçeneğine öncelik veren bir strateji uygulanması konusunda, G20 toplantısını bir fırsat olarak değerlendirmelidir. Savaşı ve çatışmayı önleyecek bir strateji uygulanmalıdır. Suriye’de arzu ettikleri ortamı temin etmek için birçok gizli servisin devrede olduğu gayet açıktır. Bugün geldiğimiz bu noktada, Suriye de kimyasal bir silah kullanmıştır ama Suriye’de bu kimyasal silahı kimin kullanmış olduğuna dair BM raporu ortada yoktur ama savaş baronları toplanmıştır. Bugün Recep Tayyip Erdoğan, savaş baronlarıyla birliktedir. Bölücü baronlarla birliktedir. Terör baronlarıyla birliktedir. Enerji ve savaş baronlarına hizmet etmektedir. Enerji fiyatlarının artması, faizlerin artması, faiz lobilerinin daha fazla iş yapması onlara hizmet demektir.” şeklinde konuştu.

'AKP EĞİTİMDE REFORM MANYAĞI OLDU'

AK Partili her eğitim bakanının, reform adı altında altyapıyı oluşturmadan, "Ben yaptım oldu" anlayışıyla harekete geçerek icraatlar yaptığını öne süren Vural, şunları kaydetti: "Eğitim sistemiyle ilgili önemli sorunlarla karşı karşıyayız. Maalesef AKP döneminde eğitim sistemi, yapboz tahtasına dönmüştür. Her bir Eğitim bakanı, kendisinin nasıl bir bakan olduğu göstermek için habire reform yapmıştır. Reform manyağı oldular. Her gelen, bir reform yaptı. Kıyafet reformu yaptılar, SBS reformu yaptılar. Yap babam yap. 4+4+4 dediler, 66 aylıkları göndermeyenlerin çocuklarını aptal yerine koyuyorlar. 'Rapor almalı' dediler, sonuçta rapordan vazgeçtiler. Kıyafet serbestliği getirdiler, sonra bundan vazgeçtiler. Şimdi, 'SBS bir tane yetmez, her sene' dediler. Bu geldi, 'Senede bir defa olur mu?' dedi. 'Senede 12 defa olsun kardeşim.' dedi. 36 sınava soktular. Bu sistem. kısa vadeli olmaz. Böylesine bir sistem önce eğitimciler, kamuoyu ve veliler, öğretmenler tarafından değerlendirilmeli, tartışılmalı, ondan sonra uygulanmalıdır. Gerçekten önce bir okumak lazım değil mi? Sonra düşünmek, uygulamak ve neticelendirmek lazım. Başbakan'ın eğitimdeki formülü budur. Oku, düşün, uygula, neticelendir. Birbirinin baş harflerini aldığın zaman ODUN sistemi oluyor; yani okuyun, düşünün, uygulayın, sonra neticelendirin. Okumadan, düşünmeden, uygulamadan hemen diyorsunuz ki böyle olacak. Bunlar gerçekten önemli mağduriyetler meydana getirecek."

'66 AYLIK 600 BİN KAYIP ÇOCUK VAR'

66 aylık çocukların okullu yapılmasıyla 600 bin çocuğun mağdur olduğunu öne süren Oktay Vural, "Bakın, 66 aylık çocuklardan 600 bin çocuğumuz kayıp bir nesil haline gelmiştir. Yazık, günah. Uzun vadeli etkileri olacak. Dolayısıyla bu sistemin, dershaneye olan bağımlılığı azaltabileceği kanaatinde değiliz. Okullar arasında önemli eşitsizlikler vardır. Öğretmen açığımız vardır. Bu öğretmen açığının olduğu yerlerde müfredatlar uygulanamayacağı için okullar arasında çok ciddi problemler olur. Sınavlar açık uçludur. Açık uslu sınavların gerçekten şaibeli olması mümkündür. Sınav sayısı arttıkça stres de artacaktır. Bu sınav sistemi, maalesef tartışılmadan getirildi. 4+4+4 gibi bu da tartışılmadan getirildi." diye konuştu.

'BAŞBAKAN FİLM ÇEVİRMEKLE MEŞGUL'

Geçen günlerde yayımlanan “Ustanın Hikayesi” isimli belgesele de değinen Vural, Başbakan Erdoğan'ın böyle bir durumda film çevirmeyi tercih ettiğini belirterek eleştirdi.

'İZMİR'DE BELEDİYE BAŞKAN ADAYIYLA İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR'

MHP Grup Başkan Vekili Vural, yerel seçimlerden önce İzmir ve ilçeleri için belediye başkanlarıyla ilgili çalışma yaptıklarını da söyledi. Parti içinde görevlilerin, 9 Eylül 2013 tarihine kadar istifa ederek istedikleri belediye başkanlıklarına aday olabileceğini belirterek, önümüzdeki süreçte de büyükşehir ve diğer ilçe belediye başkan aday adaylarının kamuoyuna açıklanacağını aktardı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri