Mhp Aydın İl Başkanı Köse: Gelinen Nokta Ak Parti'nin Yanlış Politikasından

MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, terör örgütü PKK’nın AK Parti tarafından kasıtlı olarak güçlendirildiğini iddia etti.

MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, terör örgütü PKK’nın AK Parti tarafından kasıtlı olarak güçlendirildiğini iddia etti. Hükümeti Doğu ve Güneydoğu’yu PKK’ya teslim etmekle suçladı. Güneydoğu’da terör örgütünün son günlerde şehir ve dağlarda yaptığı faaliyetlerin kabul edilemez olduğunu belirten Köse, AK Parti’nin yanlış siyasi politikaları neticesinde böyle bir tablonun oluştuğunu söyledi.

Hükümet tarafından asker ve polisin kışla ve karakola çekildiğini ifade eden MHP İl Başkanı Köse, “PKK, şehir merkezlerinde çok rahat propaganda yapıyor. Van’daki cenaze töreninde, aralarında BDP milletvekillerinin yer aldığı törende terör örgütü mensupları ellerinde uzun namlulu silahlarla çok rahat dolaşıyor. PKK şehir merkezi ve dağlardayken polisimiz ve askerimiz nerede? İktidarın bu tür politikaları sonucunda, Doğu ve Güneydoğu PKK’ya teslim edilmiştir. İktidar partisinin, çözüm süreci adı altında attığı adımların hepsi yanlıştır. MHP olarak, barış sürecine biz ayrıştırıcı süreç diyoruz. Bu çözüm sürecini kesinlikle desteklemiyoruz. Çözüm süreci, ülkemizi bölme noktasına götürüyor. Ben buradan CHP Aydın İl Başkanı, CHP Aydın milletvekilleri ve belediye başkanlarına sesleniyorum. Çözüm sürecine karşı gelin, dik duralım. Ayrıca yeni kabul edilen torba yasa ile birlikte polis ve askerimiz, ülke sınırları içinde PKK gibi suç unsurlarına karşı güç kullanamayacaktır. Bu anlaşılamaz bir durumdur. Sağlık durumları iyi olmayan mahkumlar, doktor raporu ile serbest kalabilecekler. Sağlık alanında yapılan değişikliğin altında, Abdullah Öcalan’ı serbest bırakmak yatıyor.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’e, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye söylediği sözleri iade ettiklerini de belirten Fevzi Köse, “MHP, Türk milletinin geleceğinin en iyi noktada olması için çalışan, Türk milliyetçilerinin oluşturduğu bir partidir. MHP’nin faaliyetlerinden rahatsız olanlar, Türk milletine düşman olanlardır. Hüseyin Çelik ve onun gibiler, genel başkanımıza Türk milletinden ve Türklükten rahatsız oldukları için saldırmaktadırlar. Hüseyin Çelik, Türk kelimesinden rahatsız olan ve sevmeyen birisidir. Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı zaman da andımızı kaldırmak istemiştir. Çelik, Türklükten rahatsız olduğu için de Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ye saldırmıştır. Bu şahsın yaptığı açıklamaları nefretle kınıyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri