MHP Adayları Bozkır'da

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, "PKK ile görüşen hükümete Türk milletinin cevabını sandıkta vereceğini" söyledi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, "PKK ile görüşen hükümete Türk milletinin cevabını sandıkta vereceğini" söyledi.
MHP Konya milletvekili adayları Faruk Bal, Mustafa Kalaycı, Sait Gönen, Oktay Metli, Faruk Sonkaya, Zühal Ekici, Durmuş Ali Açıkel ve parti yöneticileri Bozkır ilçesinde seçim gezisi düzenledi. Anıt alanındaki belediye parkında düzenlediği basın toplantısında konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, iktidarı eleştirdi. Bal, ÖSYM'nin yaptığı sınavlarda yaşanan "şifre skandalı"nın hesabının sorulması gerektiğini söyledi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Bal, AK Parti'nin terör örgütü PKK'nın siyasallaşmasına katkıda bulunduğunu iddia etti. PKK ile mücadelenin bırakılarak müzakere sürecine girildiğini savunan Bal, "Bir başbakan bir konuda düşüncesini 180 derece değiştiriyor ise artık başbakanlık makamında görev almaya talip bile olmaması gerekir. Siz, 'PKK ile görüşmüyorum, bunu söyleyen şerefsizdir' diyorsunuz aradan bir süre geçiyor 'Evet görüşürüm, görüşmemde gerekir' diyorsunuz. O zaman bu şerefsizlik kimin boynuna asılması
gereken bir yaftadır. Türk milleti böyle bir yafta ile karşısına çıkan insanlara ne gibi bir siyasi değer verecektir. İşte bunu 12 Haziran karar gününde göreceğiz" dedi.

"ANAYASA DEĞİŞİRSE BÖLÜNÜRÜZ"
Türkiye'nin uluslararası terör tehdidi altında bölünme senaryolarının oynandığı bir ülke haline getirildiğini kaydeden MHP Genel Başkan Yardımcısı Bal, AK Parti, CHP ve BDP'nin çoğunluk verilmesi halinde Anayasa'yı değiştirerek ülkeyi böleceğini ileri sürdü. Bal, sözlerine şöyle devam etti:
"Bozkır'da yaşayan bütün siyasi partilere mensup hemşerilerim, kan ve gözyaşı döktüğü bu toprağın vatan haline gelmesinden sonra bölünmesini Mahkemey-i Kübra'sında değerlendirmesi gerekir. 12 Haziran karar günü. Bu tarihten sonra Anayasa değişecek. Anayasa'yı değiştirmek üzere AK Parti, CHP ve BDP'ye bir çoğunluk verirse, gideceğimiz yer bölünmedir. Gideceğimiz yer teröre teslimiyettir. Türkiye hayat hakkı kalmadan yeni sıkıntılara gidecektir."
Basın toplantısının ardından MHP Konya milletvekili adayları, ilçede esnaf ziyareti yaparak belde ve köyleri dolaşıp seçmenden destek istedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri