MHP adayından bilboard eleştirisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Adayı Durmuş Ali Açıkel, Konya belediyelerini rutin hizmetlerini bilboardlara reklam vererek duyurduğunu iddiasıyla eleştirerek, Neredeyse, Çöpünü
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Adayı Durmuş Ali Açıkel, Konya belediyelerini rutin hizmetlerini bilboardlara reklam vererek duyurduğunu iddiasıyla eleştirerek, “Neredeyse, ‘Çöpünüzü alıyoruz, hayırlı olsun’ diyecekler” dedi.
MHP Konya İl Başkanlığı’nda milletvekili adayları Mustafa Kalaycı ve Sait Gönen ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan Durmuş Ali Açıkel, AK Partililerin seçim gezilerinde tepkiyle karşılandığını iddia etti. Açıkel, “AKP’nin tarlada izimi var ki, harmanda yüzü olsun. Onun için köylere ve kasabalara gidemiyorlar. AKP’nin çarşıda ve pazarda izimi var ki, esnafa, tüccara KOBİ’lere yüzü olsun. Onun için çarşılara sanayilere gidemiyorlar. İnşallah köylümüz, çiftçimiz, esnafımız, tüccarımız 9 yıldır karda yürüyüp izini belli etmeyen AKP iktidarına gereken cevabı sandıkta verecektir” dedi.
MHP Milletvekili Adayı Açıkel, AK Parti Konya Milletvekillerinin müsaadesiyle Ankara – Antalya Otoyol’unun Konya’dan geçmek yerine Isparta’ya kaydırıldığını savundu. Açıkel, duble yollara da değinerek, “Konya gibi yol yapmanın çok kolay olduğu bir topografik yapıda bile 9 yılda hangi yöndeki duble yol tamamlanmıştır. Çünkü Karayolları gibi bir kurum tüm bilgi birikimine, ekip ve ekipmanına rağmen pasifsize edilmiştir, taşeronlaştırılmıştır. Ülkenin her işi gibi bu kurumun işleri de yandaş taşeronlara ihale edilmiştir. Bunun yanında DSİ, İller Bankası, Bayındırlık gibi kurumlarda pasifsize edilmiş ve denetimden uzak, TOKİ her işi yapar hale getirilmiştir. Ülkemizde 2023 yılına kadar yapılması planlanan Otoyol ağı ki, bu ağ son derece önemlidir. Ankara’dan Antalya’ya, Ankara’dan İzmir’e, ülkenin her tarafına bağlanan Otoyol’un Ankara’dan Antalya’ya bağlanacak kısmı Konya’dan alınıp Isparta üzerine kaydırılmıştır. Bu Konya için, Konya’nın gelişmesi için son derece olumsuz bir durumdur. Bunun altını çizerek, iktidarda 9 yıl Konya milletvekilliği yapmış AKP’li sayın vekillere soruyorum; Böyle bir olumsuzluğa, Konya’nın geriye götürülmesine nasıl müsaade ettiniz” diye konuştu.
Hedefinde Konya belediyeleri de olan Açıkel, rutin hizmetlerin bilboardlara verilen reklamlarla abartıldığını ileri sürdü. Milletvekili Adayı Açıkel, “AKP iktidarı ve onun belediye başkanları sanki görevleri başka bir şeymiş gibi bilbordlara çıkıp milletle dalga geçiyorlar. Şurada park yaptık hayırlı olsun, bilmem ne kadar asfalt döktük hayırlı olsun, bilmem ne kadar bordür döşedik hayırlı olsun diyorlar. Neredeyse, ‘Çöpünüzü alıyoruz hayırlı olsun’ diyecekler. Bunları yapmak için sizin orada olmanıza gerek yok. 23 Nisan’da görevinizi geçici olarak devrettiğiniz çocuklar bile bu işleri zaten yaparlar” şeklinde konuştu.

ESNAF ZİYARETLERİ
MHP Konya Milletvekili Adayları Faruk Bal, Mustafa Kalaycı, Sait Gönen, Durmuş Ali Açıkel, Hasan Kaya, il başkanı Ali Yücel ile beraberindeki partililer Karatay Sanayi Sitesi ile Eski Sanayi Sitesi’nde esnafı ziyaret etti. Destek isteyen adaylar, MHP iktidarında esnafa sağlanacak kolaylıkları anlattı.

ÇUMRA’DA SEÇİM BÜROSU AÇILDI
Seçim gezilerini sürdüren milletvekili adayları Çumra ilçesinde seçim bürosunun açılışına da katıldı. Açılışta konuşan Faruk Bal, 12 Haziran’da yapılacak seçimleri önemine değindi. Seçmenin bilinçli şekilde oy kullanmasını isteyen Bal, Türkiye’nin tahıl ambarı Konya’da üreticinin bitme noktasına geldiğini söyledi. Tarımda girdi maliyetinin sürekli artmasına rağmen ürünün para etmediğini dile getiren Bal, iktidarlarında çiftçinin rahat günlere ulaşacağını sözlerine ekledi.
Yapılan duanın ardından kurdele kesilerek Çumra Seçim Bürosu açıldı. Açılışa gelenlere bisküvi ve lokum ikram edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri