MHP adayı Ekici'den basın toplantısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Adayı Zuhal Ekici, YGS ile ilgili verilen kararın öğrencilerin mağduriyetini gidermediğini söyledi.
MHP Konya İl Teşkilatında, milletvekili adayları Mustafa Kalaycı ve Sait Gönen ile birlikte düzenlediği basın toplantısına, terör saldırısı sonucu şehit düşen polisler için başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan milletvekili adayı Zuhal Ekici, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) şifreleme iddialarına karşılık savcılığın verdiği kararı değerlendirdi. Kararda, “Şifre var, kopya yok” diyerek takipsizlik kararı verildiğini hatırlatan Ekici, “Geçen yıl yapılan KPSS’de kopya ile ilgili soruşturma henüz neticelendirilmemişken, YGS ile ilgili soruşturmada hemen bir neticeye varılmıştır. Bir şifrenin yapılış amacı elbette onu kullanmak içindir. Bu şifrenin kimlere verildiği ile ilgili bir araştırma halen yapılmamakta, oldu, bittiye getirilerek konu örtbas edilmek istenmektedir. Dün verilen karar bir sürecin sonu değildir. Kaygıyla bekleyen 1 milyon 700 bin kişinin ve ailesinin kaygıları giderilmemiş, motivasyon ve ümitlerini yitiren öğrenciler ikna olmamış, ve mağduriyetleri halen giderilmemiştir. İntihalden yani bilimsel aşırmadan soruşturma geçirmiş olan ÖSYM Başkanına tüm bu hadiselere rağmen devletin üst kademelerinin tamamı sahip çıkmış ancak bu kişiler öğrencilere sırtlarını dönmüşlerdir “ dedi.
Milletvekili adayı Ekici, iktidar partisinin gündeminde hiçbir zaman işsizlik olmadığını, MHP iktidarında istihdamın artırılmasının en önemli konuları olacağını ifade ederek, “Her yıl 700 bin yeni istihdam sağlanacaktır. Muhtaç durumda olan ailelerin en az bir ferdine iş imkanı sağlanacak, iş sağlanana kadar asgari ücretin yarısı kadar bir yardım ile bu ailelere sosyal koruma uygulaması başlatılacaktır. 2011 yılı itibari ile net asgari ücret 825 TL olacak, asgari ücretin tamamı, diğer tüm çalışanların gelirlerinin asgari ücret kadar kısmı vergi dışı bırakılacaktır. Emeklilere her yıl Eylül ayında kışa hazırlık yardımı olarak bir maaş tutarında ödeme yapılacak, kamuda çalışan 4/b, 4/C, taşeron elemanı gibi adlar altında istihdam edilenler kadroya alınacak. Esnaf ve sanatkarlardan emeklilik döneminde faaliyetlerine devam edenlerden yapılan sosyal güvenlik destek primi kesintisi tümüyle kaldırılacaktır” diye konuştu.

“YARDIMLAR HİLAL KART’A YÜKLENECEK”
Muhtaç durumdaki ailelere temel ihtiyaçlarını karşılamaları için bir harcama kartı olan ‘Hilal Kart’ın verileceğini kaydeden Ekici, muhtaç durumdaki insanlarına yardım etmenin sosyal devletin bir zorunluluğu olduğunu bildirdi. Ekici sözlerine şöyle devam etti; “Değişik adlar altında yapılması öngörülen tüm yardımlar parasal olarak Hilal Kart’a yüklenecektir. Bu kartı alan ailemiz ne ihtiyacı varsa onu alacak, ancak bu kartlar sadece onu kullanan ailemizin yaşadığı ilçe ve beldede yapacağı alışverişte geçerli olacak, böylece küçük esnaf da desteklenecektir. Tüm bunlar Milliyetçi Hareketin sözüdür, senedidir. Zenginliği ve refahı yandaşa, fakirlik ve yoksulluğu ise vatandaşa eşit bir şekilde dağıtan AKP zihniyetine son vermenin vakti yaklaşmıştır. O vakitse 12 Haziran’dır” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri