MGV- AGD mezunları Konya’da buluştu

Konya’da üniversite eğitimi alıp AGD - MGV bünyesinde hizmet veren teşkilat mensupları bu yıl 15.’si düzenlenen mezunlar buluşmasında bir araya geldi. Pilav ikramı ile başlayan programda mezunlar hasret giderdi

Milli Gençlik Vakfı (MGV) ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi Üniversiteler Komisyonu bünyesinde üniversite eğitimini tamamlamış mezunlar Konya’da buluştu. Bu yıl 15.’si gerçekleştirilen buluşma Tavusbaba Gümüştepe Mesire Alanı’nda gerçekleştirildi. Buluşma programına  Türkiye’nin dört bir yanından mezunlar, AGD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Korkmaz, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, İstanbul Şube Başkanı Yunus Genç, AGD Bölge Başkanları, Memur-Sen Konya İl Başkanı Nazif Karlıer ve çok sayıda davetli katıldı. Programın başında katılımcılara geleneksel Konya düğün pilavı ikram edildi.

BURASI SİZLERİN MİRASI

AGD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Korkmaz programda yaptığı konuşmada, “Babanızdan, dedenizden kalan bir yer olur, orası sizin mirasınızdır. Biz de inanıyoruz ki bu ortamlar, mekanlar Konya’da okuyan, teşkilatımızda görev yapan arkadaşlarımız, kardeşlerimizin, mirasıdır. Hepiniz evinize hoşgeldiniz. Genel merkez olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İl Başkanlarımızı ve bölge başkanlarımızı dinliyoruz, değerlendiriyoruz. geçtiğimiz gün bir toplantıda Van ilçe başkanımız anlattın. Başkale’nin İran sınırındaki bir ilkokuldan öğrenci il başkanımızı arıyor. ‘Siyer-i nebi yarışmanıza ben de katılmak istiyorum’ diyor. Şube başkanımız bir araç hazırlıyor ve o köye gidiyor. Böyle bir çağda böyle bir hizmet yapılıyor. Bu yarışmayı 7 yıldır yapıyoruz, geleceğe de miras bırakmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

BU RUH DEVAM EDECEK

AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak da yaptığı konuşmada, “Konyamız’da üniversitelerimizden mezun olmuş, evlerimizde, yurtlarımızda kalmış ve çalışmalarımızda yer alan değerli kardeşlerim hepiniz hoşgeldiniz. 15 yıldır her sene bu vefa buluşmasını icra ediyoruz. İyi ki geldiniz. Rahmet Erbakan Hocamızın Milli Görüş hareketini başlattığı Belde-i Muhayyere’ye hoşgeldiniz” dedi.

“Milli Gençlik Vakfı deyince aklımıza aklımıza rahmetli Erbakan hocamız geliyor” diyen Parlak, sözlerine şöyle devam etti: “Hocamız bu hareketi başladıktan bir süre sonra bu davayı sırtlanacak bir gençlik teşkilatına ihtiyaç var diyerek, MGV’nin kurulması talimatını 1975 yılında vermiştir. Bugün de MGV’miz AGD’miz beraber illerde ve ilçelerde aynı şekilde çalışıyor. Bizi 15 sene sonra yeniden bir araya getiren rahmetli Erbakan hocamızın ümmet şuurudur, insanlığın saadeti için çalışma şuurudur. Bu şuuru bizler evlerimizde, toplantılarımızda ve yurtlarımızda bir arada aldık. Vefat eden tüm başkanlarımızın yaptığı çalışmalar da bizi Konya’da bir araya getiren ruh da aynıdır. Bu ruh inşallah kıyamet sabahına kadar devam etmiş olacak.”

GENÇLERE ULAŞIYORUZ

Parlak, konuşmasına şöyle devam etti: “Bizler 7 senedir önemli bir çalışma yapıyoruz. MEB ile birlikte tüm Türkiye’de İran sınırından Yunanistan sınırındaki köylere kadar milyonlarca gence ulaştık. Biz bir vesile ile ortaokullu ve liseli gençlere ulaşmaya çalıştık. okullarda konferanslar verdik ve Peygamber Efendimizin haşatını gençlere ulaştırmaya çalıştık. ‘Efendimizin izinde’ siyer yarışmamıza devam edeceğiz. Kaşif grupları çalışmamız da devam ediyor. Bu 10’ar kişilik keşif grupları da sizlerle aynı şuurla yetişiyor. Çağın gerekliliklerine göre çalışıyoruz. Yaz ve kış kamplarımız sürüyor. Küçük yaşlardaki ortaokullu gençlere yönelik de minecraft benzeri, ‘Keşifcraft’ isimli bir oyun geliştirdiler. AGD-MGV’mizin pek çok hizmeti var. Önemine binaen birkaçından bahsettik. Akademik çalışmalar yürüten geçlerimiz için Lisanüstü Eğitim Komisyonumuz kuruldu.”

ÜLKEYİ BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

Memur-Sen Konya İl Başkanı Nazif Karlıer de konuşmasında, “Rahmetli Erbakan hocamızı, Mehmet akif inan abimizi de rahmetle anıyorum. Sendikamızın kuruluşunun talimatını veren sevgili Hocamız Erbakan hocamızdır. Birlikte olan her zaman büyüyor. Erbakan hocamız ‘Birle olmuyor ama birle başlıyor’ derdi. Yükümüz ağır. Sizlerin üzerinde bir damga var bu bilinçle hareket etmek  zorundasınız. Erbakan hoca o günlerde ne kadar kuruluş varsa onun karşısına bir kuruluş kurmuştur. Sebebi vardı. Şimdi daha iyi anlıyoruz. Hep birlikte bu ülkeyi yönetmeye talibiz” ifadelerine yer verdi.

Tertip komitesi adına konuşan mezunlardan Aziz Anik ise, “Bu programda bize destek veren abilerimize kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

İNSANLARA ULAŞMANIN HEYECANI İÇİNDEYİZ

AGD Konya Üniversite Komisyonu Başkanı  Mehmet Kalabas da konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bize böyle bir ortamın oluşmasına vesile olan abilerimize teşekkür ediyorum. Allah’a şükür dün, Anadolu Gençlik Derneği İlmi Araştırmalar Merkezi’nde (AGDİAM) bir araya geldik. Çağın en önemli zaman dilimlerinden birini yaşıyoruz. Bir insanın en önemli çağı, gençlik çağına hitap ediyoruz. nasıl ki siz üniversitelerde, fakültelerde insanlara ulaşmak için çalıştı iseniz, bizler de bu bayrağı devralmış bulunmaktayız. Bir kardeşimize dahi ulaşmanın heyecanı içindeyiz.”

Protokol konuşmalarının ardından mezunlar söz alarak duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Programa katılanlara çeşitli hediyeler takdim edilirken program sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.

HÂLİD ŞEN

 

 

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri