'Mgk Bir Partinin Kapatılma Ya Da Açılmasının Karara Bağlandığı Yer Değil'

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın "Oslo'da anlaştık, PKK anlaşmayı bozdu" şeklindeki açıklamalarını, "Bu bir itiraftır. Bu zaten AKP'nin eski genel başkanı -gerçi halen genel başkanlık yapıyor ya-...

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın "Oslo'da anlaştık, PKK anlaşmayı bozdu" şeklindeki açıklamalarını, "Bu bir itiraftır. Bu zaten AKP'nin eski genel başkanı -gerçi halen genel başkanlık yapıyor ya- Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakan Davutoğlu'nun bütün sözlerinde var. Hem bu işleri yaparlar hem görüşürler hem görüşenlere kendilerine göre bir takım negatif anlamlar yüklerler hem de uygun şartlar olduğu zaman bunları itiraf ederler. Bu Türkiye Cumhuriyeti'nin ne kadar ciddiyetsiz, özgüvenden yoksun acemiler mangası tarafından yönetildiğini göstermektedir. AKP iktidarında devlet şuuru yoktur, millet şuuru yoktur, inanç şuuru yoktur." diye konuştu.

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. "AKP'nin yattığı toprak belli değil, tuttuğu bayrak belli değil döndüğü kıble belli değildir." diye konuşan Yeniçeri, Türkiye'nin her an kıblesini her an bayrağını her an toprağını siyasi rant uğruna değiştirecek anormal bir siyasi kadroyla siyasi kadro karşı karşıya olduğunu söyledi.

HDP'nin kapatılacağı yönündeki açıklamalarla ilgili ise Yeniçeri, "Milli Güvenlik Kurulu (MGK) herhangi bir partinin kapatılması ya da açılmasının karara bağlandığı bir yer değildir. Ama HDP eylemleriyle 49 vatandaşın ölümüne sebebiyet verme, Türkiye'nin sokaklarını Kobani'deki gibi savaş alanına çevirme ve kitleleri birbirine kırdırma suçunu işlemiştir. Kendisinin çağrısıyla sokaklar karışmış, yakmışlar, yıkmışlar ve bunun neticesi itibarıyla Türkiye bir kaos ortamına sürüklenmiştir. HDP bunun bedelini ödemek zorundadır. Yalnızca siyasi parti olarak değil Hasip Kaplan gibi Sırrı Süreyya Önder ve Aysel Tuğluk gibi başkalarına özenen taslaklar da terör örgütünün tepesine özenen yardakçılar da bunun bedelini ödemek zorundadır. Bedeli onlara ödetilecektir, bundan kurtuluş yoktur... Hiç kimsenin yanına yaptığı kar kalmayacak. Öcalan'a saygısızlıktan bahsediyor utanmazlar, Atatürk'e saygısızlık yapıyorlar, Türk Bayrağı'na, milletine ve Türk tarihine saygısızlık yapıyorlar. Bunları biz hiç bir şartta affetmeyeceğiz. Bunu böyle bilsinler. Bunlar giderek Anadolu'yu işgal eden Yunan çapulcularına dönmeye başlamışlardır. Arkalarına Amerika'yı alarak kendilerini güvende hissedeceklerini zannetmektedirler." değerlendirmesinde bulundu.

"Ermenek'te madenci aileleri kömür yardımı yapılmış. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna da Yeniçeri, "Çok traji komik ve üzüntü verici bir şey. O kömürü her yaktıklarında kaybettiklerinin acısını hissedeceklerdir ve acıyı yaktıklarını düşüneceklerdir. Adeta bir rüşvet yaklaşımı gibi bunlara davranılıyor. Zaten sendikaların çökmesi, Türkiye'de özellikle sendikal hakların kelimenin tam anlamıyla etkisiz hale getirilmesi işçiyi bir çalışan olmaktan çıkarmış, bir aparat haline sokmuştur." karşılığını verdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri