Mezuniyet Partileri İtalya'da Bir Şehri Bezdirdi

İtalya'nın Padova şehri, mezun olan her öğrencinin çılgın partiler vermesinin önüne geçmek için yasak kararı aldı. Belediye meclisi, parklarda parti yapmak ve içki içmeyi yasakladı.Ülkenin kuzeyindeki Veneto bölgesinin 214 bin nüfuslu...

İtalya'nın Padova şehri, mezun olan her öğrencinin çılgın partiler vermesinin önüne geçmek için yasak kararı aldı. Belediye meclisi, parklarda parti yapmak ve içki içmeyi yasakladı.

Ülkenin kuzeyindeki Veneto bölgesinin 214 bin nüfuslu başkenti Padova'da 60 bin üniversite öğrencisinin ikamet ediyor. Parklarda, mezunların üzerlerine yumurta, un ve çeşitli sıvılar dökülerek gelenek haline dönüşen kutlamalar ise halkı bezdirdi.

Padova'nın aşırı sağcı Kuzey Ligi partili belediye başkanı Massimo Bitonci, “Her gün 30-40 öğrencinin mezun olduğunu ve her birine ayrı bir parti yapıldığını düşündüğünüzde bu yasağın anlamı ortaya çıkıyor. Biz Padova'nın Veneto bölgesinin ekonomik ve kültürel başkenti olması için gerekli çalışmaları yaparken, bu yolda herkesin hem kurallara hem de birbirine saygı göstermesi gerekiyor.” şeklinde yasağı savundu.

Çeşitli sivil toplum örgütleri ve öğrenciler ise bu yasağa tepki gösterdi. Öğrenciler, salon tutmaya parası yetmeyenlerin de kutlama yapma hakkı olduğunu dile getirdi.

Aynı belediye, daha önce de kamuya açık parklardaki banklarda yatanlara 100 Euro ceza kesilmesine karar vermişti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri