Mezaryaka Camii dualarla

Selçuklu Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Sille Mezaryaka Camii Cuma namazı kılınarak ibadete açıldı.Selçuklu Belediyesi tarihi Sille Mezaryaka Camiini restore etti.

Kısa sürede tamamlanan restore çalışmalarıyla aslına uygun hale getirilen ve yeniden ibadete açılan cami Sille’de düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene, Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir, Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, İl Kültür Müdürü Mustafa Çıpan, Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen;
“Tarihi mirasımızı gelecek nesillere aktarma, tarihi çevreye sahip çıkma gibi sorumluluğumuz var ve biz bu sorumluluğumuzun bilincindeyiz” dedi.
Adem Esen, “Sille Kültür evinin restorasyonu ile başlayan bu çalışmalarımız Sille çayının ıslahı, Sille Hamamı, Karataş Camii ve Zazadın Han’ın restore edilmesiyle devam etti. Sille’de Osmanlılar dönemi nahiye camiilerinden olan Mezaryaka Camiini restore ettik. Kısa zamanda hizmete açtık. Sille’nin turizme kazandırılması ve Sille rehabilitasyon çalışmaları kapsamında yapılan restore 250.800 YTL’ye mal oldu. Sille’nin tarihi mekanlarının gün yüzüne çıkması ve turizme kazandırılması için çaba harcıyoruz” dedi. 
Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç de son yıllarda tarihi ve kültürel mirasımıza sahip çıkıldığını ve bu çalışmalar kapsamında birçok eserimizin onarılarak gelecek nesillere aktarıldığını söyledi.

Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, “Bu mübarek mekanda yapılacak olan duaların birlik beraberliğimize katkı sağlamasını umuyor ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
Konya Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir ise Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden olan Sille’de bu tarihi camiinin restore edilerek yeniden halkın hizmete girmesinin büyük öneme sahip olduğunu belirtti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri