Mezarlıkta Engelli Ve Yaşlılara Akülü Araç Ve Tekerlekli Sandalye

Erzincan Belediyesi, kurban bayramı dolayısıyla Terzibaba Mezarlığını ziyaret etmek isteyen engelli ve yaşlılara akülü araç ve tekerlekli sandalye veriyor.Şehir merkezinden otobüslerle veya otomobilleriyle mezarlığa gelen vatandaşlardan ihtiyacı...

Erzincan Belediyesi, kurban bayramı dolayısıyla Terzibaba Mezarlığını ziyaret etmek isteyen engelli ve yaşlılara akülü araç ve tekerlekli sandalye veriyor.

Şehir merkezinden otobüslerle veya otomobilleriyle mezarlığa gelen vatandaşlardan ihtiyacı olanlar mezarlık görevlisinden akülü araç ve tekerlekli sandalye talep edebiliyor. Terzibaba Mezarlığında olan görevli, ziyaretin sonuna kadar vatandaşa eşlik ediyor.

Yapılan hizmet ile ilgili olarak vatandaşlar ise memnun olduklarını dile getirdiler. Terzibaba Mezarlığında mezar ziyaretine gelen Baki Ulutaş(69); “Durumu görüyorsunuz. Yaşlıyım. Yürüme zorluğu çekiyorum. Böyle imkanlar tanırlarsa seviniriz. Bize bu imkanları belediyemiz tanıdığı için rahatlıkla mezarlıkları gezdik Allah razı olsun sebep olanlara teşekkür ederim” dedi.

Terzibaba Mezarlık Müdürü Murat Uslu ise verilen hizmetler ile ilgili olarak; “Malumunuz bayram arefelerin de ciddi bir yoğunluğumuz oluyor. İki yıldır bayram arefelerinde bu yoğunlukta yaşlılar için yürüme zorluğu çeken engelli kardeşlerimiz için tekerlekli sandalyeler, akülü sandalyeler ile rahatlıkla yakınlarının mezarlıklarını ziyaret edebilme hizmeti veriyoruz. İki tane akülü tekerlekli sandalye, beş tane manuel tekerlekli sandalye ve her sandalyenin başında da bir görevlimiz ile hizmet veriyoruz. Ayrıca bu bayram belediyemizin engelli aracı ile müracaat edildiği takdirde engellilerimizi, yaşlılarımızı evlerinden alıp mezarlarını ziyaret ettirip tekrar evlerine kadar bıraktırma hizmetini ücretsiz olarak yapıyoruz. Bu hizmetimiz iki yıldır devam ediyor. İnşallah bundan sonrada devam edecek” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri