Meyve ve yeşillikler pazardaki yerini aldı

Yeşillikler ve yaz aylarının en vazgeçilmez tatları arasında bulunan karpuz pazarda tezgahlardaki yerini almaya başladı

Nisan ayının ilk haftalarından beri tezgahlara gelen yaz aylarında en çok tüketilen meyve olan karpuz yeni çıkmasına rağmen fiyatı çok uygun. Yerli karpuz şu anda bulunmazken tezgahlardaki karpuzlar İran’dan geliyor, karpuzun kilosu ise 1.50 TL. Muhacir Pazarı esnaflarından Dursun Kale, İran karpuzlarının kalite olarak çok iyi olduğunu ve vatandaşların hormon konusunda korkularının olmaması gerektiğini, karpuzların organik olduğunu söyledi. Karpuzun yeni çıkmasına rağmen çok lezzetli olduğunu belirten Kale, “Nisan ayının ilk haftalarından beri İran’dan gelen karpuzlar tezgahlarda yerini aldı. Karpuzların içi çok kırmızı çok lezzetli olduğu her halinden belli oluyor. Bazı vatandaşlarımız karpuzların hormonlu olabileceğini düşünüyorlar ancak karpuzlarda hormon kesinlikle yok. Vatandaşlarımız lezzetli karpuzları gönül rahatlığı ile yiyebilirler” dedi.

PAZARDA FİYATLAR VATANDAŞIN ALIM GÜCÜNE UYGUN

Pazarda sebze ve meyve fiyatları vatandaşların alım gücüne uygun, fiyatlar çok yüksek değil. Pazarcı Mustafa Duman, sebze ve meyve fiyatlarının her hafta düştüğünü şuanda fiyatların, “Biber, salatalık, kabak, patlıcan kilosu 1 lira, fasulye 3 lira, çağla 3 lira, yenidünya 2 lira, çağla 3 lira, çilek 2.50 kuruş” olduğunu ifade etti. Çıktığı günden beri fiyatları altın fiyatları ile yarışır derece olan neredeyse kilosunun 300 liraya varan erik ise şuanda kilosu 7 liraya düştü. Duman, pazarda meyvenin çok bol bulunduğunu ve sebze fiyatlarının da vatandaşın alım gücüne göre çok iyi seviyelerde olduğunu vurgulayarak, “Her hafta düşen fiyatlar vatandaşların alım gücüne olumlu yansıyor. Pazarda en pahalı meyve yerli muz kilosu ise 3.50 kuruş. Şuan için meyve bol oranda bulunuyor” diye konuştu. Duman, pazarda ürünlerin şuanda sera değil tarla ürünü olduğunu sözlerine ekledi.

‘YEŞİLLİKLER PAZARDAKİ YERİNİ ALDI’

Nisan ayında güneşin ve yağışların iyi olması yeşil ürünlerde ilk verim elde edildi. Halk arasında Kadınlar Pazarı olarak bilinen Melike Hatun Çarşısı’nda alıcıya çıkan yeşillikler; tere otu, maydanoz, ıspanak, yeşil soğan, semiz, otu, nane, ekşi otu, marul ve rokaya ilgi büyük. Sezonun ilk ürünleri olan yeşilliklere insanların büyük yoğunluk gösterdiğini söyleyen Melike Hatun Çarşısı esnaflarından Fehmi Karabıyık, “Yeşillikler pazardaki yerini aldı. Yeşillikler yerli mahsulü, sera ürünü değiller. Bu sene yeşilli ürünler olarak bilinen; marul, maydanoz, tere, semiz, ekşi otları ve ıspanaklar erken yetişti. Nisan ayında güneşin iyi olması bunu sağladı. Yeşilliklerde fiyatlarda çok uygun, tüm yeşilliklerin fiyat aralığı 50 Kuruş ile 1 TL arasında değişiyor” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri