Meyve stokları tükeniyor

Ramazan ayında sıcakların yüksek olması yoğun meyve tüketimine neden oldu

Ramazan ayında sıcakların yüksek olması yoğun meyve tüketimine neden oldu. Aşırı meyve tüketiminden dolayı stoklardaki meyveler azalırken, meyve fiyatları da yükseldi

Ramazan ayının sıcak geçmesi, vatandaşları iftardan sonra ve sahurlarda meyve tüketimine yönlendirdi. Aşırı meyve tüketiminin artması meyve stoklarının azalmasına neden olurken, meyve fiyatları da buna bağlı olarak yükseldi. Her ne kadar fiyatlar yüksek olsa da vatandaşlar yine de meyve tüketiminden vazgeçemiyor. Vatandaş fiyattan şikayetçi olsa da, pazarcılar satışlardan memnun. Muhacir Pazarı esnaflarından Asım Erdem, Ramazan’ın bereketli geçtiğini söyledi. Yaz mevsiminin sıcak geçmesinin ürünleri azalttığına dikkat çeken Erden, özellikle meyve stoklarının azaldığını, bununda fiyatları direk etkilediğini belirtti. Aşırı derecede meyve satışı yaptıklarını kaydeden Erden, “Vatandaşlar fiyatları yüksek olsa da yüksek miktarda meyve alıyor. Meyvede rekor fiyat ise limon da. Limonun kilosu 4,5 TL’den başlıyor. İftarı açan vatandaşlar gece boyu meyve tüketiyor. Bu da bizim  Pazarda işlerin ikindinden sonra hareketlendiğini dile getiren Erden, “Sabah ve öğle saatlerinde hava sıcak olduğu için vatandaş oruçlu oruçlu dışarı çıkmıyor. İkindiye doğru havanın serinlemesiyle vatandaşlar pazara iniyor. İftara kadar yoğunluk yaşıyoruz. Şükür işlerimiz iyi. Ramazan’ın her gününü bereketli geçirdik” dedi.

YERLİ ÜRÜNLER ÇOĞALDI

Meyvelerin fiyatları yüksek iken yerli ürünlerin çoğalması ile sebze fiyatları ise düşük seviyede. Vatandaşların sebzeye talebi ise düşük seviyede. Şimdilerde vatandaşlar genelde kurutmalık sebze alıyor. Sebze satışları hakkında da bilgiler veren Asım Erden, yerli ürünlerin artması ile birlikte sebze fiyatlarının düştüğünü söyledi. Vatandaşların ağırlıklı olarak kurutmalık sebze aldığını dile getiren Erden, fiyatların bayrama kadar aynı seviyede seyir edeceğini tahmin etiklerini söyledi.

Pazar geneli meyve ve sebze kilogram fiyatları ise şöyle:

Limon: 5 TL

Çilek: 5 TL

Vişne: 5 TL

Şeftali: 2,5 TL

Üzüm: 3 TL

Kayısı: 2 TL

Biber: 1,5 TL

Domates: 1 TL

Patlıcan: 1 TL

Salatalık: 1 TL

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri